"Суперечить принципам "здорового глузду". УАФ - про скасований гол у грі "Олександрія" - "Зоря"

"Суперечить принципам "здорового глузду". УАФ - про скасований гол у грі "Олександрія" - "Зоря"

"Суперечить принципам "здорового глузду". УАФ - про скасований гол у грі "Олександрія" - "Зоря" ФК "Зоря"

Рішення головного арбітра не відповідало "духу гри".

Комітет арбітрів Української асоціації футболу прокоментував рішення щодо скасованого голу у півфінальному поєдинку Кубка України між "Олександрією" та "Зорею".

Інцидент відбувся у компенсований час до першого екстра-тайму. Під час подачі з кутового захисник луганців Віталій Вернидуб вразив ворота гостей, однак гол було скасовано головним арбітром Ігорем Пасхалом.

Читайте також: Порушення правил чи свисток на перерву. Чому "Зорі" не зарахували гол у матчі проти "Олександрії"

Однією із причин такого рішення стало те, що удар Вернидуба відбувся після свистка головного арбітра на перерву. У суддівському комітеті УАФ підтвердили, що гол не було зараховано саме через це, хоча таке рішення арбітра "не відповідає духу гри".

Пояснення комітету арбітрів УАФ епізоду зі скасованим голом "Зорі"

"Перед виконанням кутового удару арбітр матчу оголосив гравцям обох команд, які перебували поруч, що таке право команда "Зоря" отримує на одномоментне виконання кутового та безпосереднього удару по воротах, у короткотривалий проміжок часу. Після подачі м’яча до штрафної площі ФК "Олександрія" відбулося три короткотривалих дотики до м’яча, після чого він потрапив у ворота господарів, що й було завершенням цього (одномоментного) стандартного положення".

"Практично, після першого дотика до м’яча (у межах штрафної площі) пролунав сигнал арбітра про завершення першого тайму додаткового часу, що не відповідало головним принципам "здорового глузду»" та "духу Правил гри". Такі дії арбітра не дали жодного шансу ВАА (VAR) виправити цю ситуацію та зарахувати гол, тому що м’яч перетнув лінію воріт уже після того, як пролунав сигнал свистком від арбітра про завершення тайму, і зміна будь-якого рішення арбітра стала неможливою", - повідомили в комітеті арбітрів.

Із повним відео моменту зі скасованим голом можна ознайомитися тут.

Це не перший скандал, пов'язаний із суддівством в українському футболі. В поєдинку 17-го туру між "Олімпіком" та "Шахтарем" арбітр зустрічі Юрій Іванов зафікусував сумнівний офсайд в епізоді з голом "Олімпіка".

Що відомо

  • Під час матчу коментатор Віктор Вацко, посилаючись на очільника комітету арбтрів УАФ Лучано Лучі, повідомив, що рішення Пасхала було правильним через порушення правил Вернидубом на захиснику "Олександрії" Валерію Бондаренку.
  • Крім скасованого голу, арбітр зустрічі поставив пенальті у ворота "Зорі" через фол Дмитра Іванісені на форвардові "Олександрії" Денисові Устименку.
  • "Олександрія" та "Зоря" визначали переможця у серії пенальті (1:1 у основний час). У ній перемогли луганці із рахунком 4:3 та вийшли у фінал.

Що далі

  • 13 травня. Фінал Кубка України між "Зорею" та "Динамо" у Тернополі.
Категорії
Легка атлетикаБоксКомандні види спортуПаралімпійський спортБаскетболВодний спортФормула 1ХокейГімнастикаІншеДзюдоФехтуванняMMAКіберспортPress StartЗимовий спорт