Львівська журналістка виграла суд у чиновника Верховної Ради

Львівська журналістка виграла суд у чиновника Верховної Ради

Львівська журналістка виграла суд у чиновника Верховної Ради
. Суспільне Львів

Апеляційний суд Львівської області задовольнив апеляційну скаргу журналістки Вікторії Балицької. Відтак, вона не повинна спростовувати свій минулорічний допис на власній сторінці у Фейсбук.

У повідомленні йшлося про бійку секретаря комітету Верховної Ради Юрія Сорочика із патрульними біля Львова, які зупинили його автомобіль через порушення правил дорожнього руху. Чиновник поширену інформацію назвав наклепом.

У Галицькому районному суді він вимагав визнати повідомлення у соцмережі недостовірним, написати спростування та виплатити 100 тисяч гривень моральної шкоди. Суд задовольнив позов частково і зобов’язав Вікторію Балицьку спростувати кілька фраз у дописі.

Журналістка оскаржила це рішення в Апеляційному суді. Суд задовольнив скаргу журналістки.

"Я рішенням суду задоволений. Суд дослухався до аргументів, викладених в апеляційній скарзі, скасував рішення суду першої інстанції за позовом Сорочика до Балицької", - сказав адвокат Вікторії Балицької Юрій Ничка.

Адвокат Юрія Сорочика припустив, що вони подаватимуть касаційну скаргу.

"Справа досить довго слухалася. Особисто я рішення не задоволений і не зрозуміло, чому рішення було прийнято не в нашу користь. Буду чекати повний текст рішення. Вже подивлюся з яких суд апеляційної інстанції виходив мотивів. Я думаю, ми будемо подавати касаційну скаргу, оскільки ми не погоджуємося з цим рішенням", - сказав Віталій Бодюк.

На початок