Виставки, концерти та світлові шоу. Як у Франківську святкуватимуть Великдень

Виставки, концерти та світлові шоу. Як у Франківську святкуватимуть Великдень

Виставки, концерти та світлові шоу. Як у Франківську святкуватимуть Великдень
. Суспільне Карпати

Під час Великодніх свят в Івано-Франківську влаштовуватимуть виставки, майстер-класи та світлові шоу. Про заплановані заходи на засіданні виконавчого комітету розповів директор КП "Простір інноваційних креацій "Палац" Володимир Гайдар.

За його словами, через карантинні обмеження планують проводити заходи онлайн та офлайн. Зокрема, до Великодня 23-го квітня відбудеться виставка писанок з паперу Володимир Гарматюка. 24-го квітня також проведуть майстер-клас з виготовлення таких писанок.

25-го квітня о 13-й годині відбудеться майстер-клас з традиційного писанкарства "Котилася писаночка". Цього ж дня в Палаці Потоцьких відбудеться концерт струнного ансамблю.

26-го квітня митці зі Львова презентуватимуть сакральний гербарій та виставку у сакральній тематиці. 28-го квітня з урочища Підлюте, з колишньої резиденції Шептицького, привезуть великодні дзвони.

"Як і два роки тому, будуть лунати дзвони. Будь-хто, хто зайде на територію Палацу під час Великодніх свят, зможе відчути святковий настрій", — говорить Володимир Гайдар.

З 28-го квітня до 15-го травня на території Палацу Потоцьких відкриють виставку художника Модеста Сосенка. На окремій інсталяції презентуватимуть сакральні ескізи. За словами Володимира Гайдара, 11-го травня ця виставка також експонуватиметься у Краєзнавчому музеї. Також ескізи, які зроблені рукою митця, нанесуть на тканини та експонуватимуть.

29-го квітня о 21-й годині камерний хор "Воскресіння" проведе передвеликодній концерт.

На третій день свят, четвертого травня, на території Палацу Потоцьких відбудеться аудіовізуальний перформанс.

"Це досить цікаве поєднання. Буде цікаво і тим, хто дивитиметься онлайн", — додав Володимир Гайдар.

Директор КП "Простір інноваційних креацій "Палац" анонсував заходи, які готують до Дня міста в Івано-Франківську. Зокрема, шостого травня буде продовження виставки архітектури студентів-архітекторів університету нафти і газу. Їхні роботи стосуватимуться архітектурної спадщини міста та самого Палацу Потоцьких.

Сьомого травня відбудеться лазерно-світлова та звукова інсталяція на брамі Палацу Потоцьких. А дев’ятого травня о 21-й годині проведуть діджей-вечірку.

До 359-ї річниці з дня заснування Івано-Франківська департамент культури організовує фестиваль "Івано-Франківськ – місто для життя". У його межах проведуть 27 заходів.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

На початок