Спеціальні перепустки є, а їхати нічим. Із Щербанів до Полтави люди йдуть пішки

Спеціальні перепустки є, а їхати нічим. Із Щербанів до Полтави люди йдуть пішки

Спеціальні перепустки є, а їхати нічим. Із Щербанів до Полтави люди йдуть пішки
. Суспільне Полтава

Жителі Щербанів третій день без сполучення з Полтавою. Єдиний перевізник, який обслуговує цей напрямок, перестав виїжджати на маршрут. У сільській раді на ситуацію вплинути не можуть, бо контролювати пасажирські перевезення не їх компетенція, говорить начальник управління житлово-комунального господарства Щербанівської громади В’ячеслав Макаренко. А у Полтавській райдержадміністрації, яка і уклала договір на перевезення із приватним підприємцем, кажуть, що він не порушує умов угоди.

Із спеціальною перепусткою та їхати нічим. Жителька Щербанів Наталія Рибалко на роботу до Полтави добирається пішки або попутними автівками.

«Пішки. До склозаводу і далі пішки. Бо чим добиратися? Не ходе. Хоча мають зранку і ввечері робити рейс. У понеділок (19 квітня – ред.) маршрутка була. Я їхала по довідці, усі зайняті місця були, усі сидячі місця по документах були. У вівторок маршрутки вже не було. Чим добиратися на роботу?», ‒ жаліється жителька Щербанів Наталія Рибалко.

Люди чекають транспорт на зупинці в Щербанях
Люди чекають транспорт на зупинці в Щербанях. Суспільне Полтава

На роботу до Щербанів із Полтави пішки нині дістається і Наталія Мироненко. На це витрачає 40 хвилин.

«Двічі я пройшлась пішки, а у мене стара травма суглобів. Для мене проблема пройтись вісім кілометрів. Я дійду, але наступного дня я вже буду на лікарняному», ‒ розповідає жителька Щербанів Наталія Мироненко.

Пішки або на автівці їхати людям доводиться, бо єдиний перевізник, який обслуговує маршрут Полтава-Щербані третій день не виїздить на маршрут.

«Люди не можуть не лише в аптеку виїхати, вони не можуть виїхати на роботу, ні в дитячий садочок, ні діти, які навчаються у Полтаві до школи потрапити не можуть. Тільки на таксі або власним транспортом, але власний транспорт є не у всіх», ‒ розповідає жителька Щербанів Любов Корж.

Чоловік іде пішки, через те, що не дочекався транспорту
Чоловік іде пішки, через те, що не дочекався транспорту. Суспільне Полтава

Цей маршрут обслуговує Михайло Шупик. Він про причину невиїзду розповідати Суспільному відмовився. Договір на перевезення він уклав із Полтавською райдержадміністрацією.

«Зараз заборонено виконання його договору. У нього договір на регулярні перевезення. Кожен перевізник за погодженням із ОТГ подає до нас зміни і переведення цього договору у спеціальний. На сьогодні по ньому інформація не надана. Тобто, в юридичному полі він нічого не порушує на сьогоднішній день», ‒ повідомив перший заступник голови Полтавської РДА Віктор Скриль.

Через село проїжджають маршрутки інших сполучень. Та жителів Щербанів беруть не завжди, бо немає вільних місць, додає місцева Наталія Рибалко.

Маршрутка з Буланово їде через Щербані - один з варіантів, аби скористатися транспортом жителям
Маршрутка з Буланово їде через Щербані - один з варіантів, аби скористатися транспортом жителям. Суспільне Полтава

«Тростянецький автобус і Буланово – там свої люди, забито, він нас не бере. Хоча ми по довідках, документи є на перевезення», ‒ каже Наталія Рибалко.

Вплинути на ситуацію у сільраді не можуть, бо не мають на це прав, говорить В’ячеслав Макаренко.

«У сільській раді немає своїх автобусів, за винятком одного шкільного, який не маємо права експлуатувати і забезпечувати перевезення населення. Відповідно до діючих правил організації перевезень, цим питанням займається Полтавська райдержадміністрація», ‒ повідомив начальник управління житлово-комунального господарства Щербанівської сільради В’ячеслав Макаренко.

За словами В’ячеслава Макаренка, Щербанівська сільрада направила лист до Полтавської райдержадміністрації з проханням вирішити питання щодо перевезення людей.

На початок