У столичному ВДНГ відкриють виставку до 35-річчя чорнобильської катастрофи

У столичному ВДНГ відкриють виставку до 35-річчя чорнобильської катастрофи

У столичному ВДНГ відкриють виставку до 35-річчя чорнобильської катастрофи
.

26 квітня до 35-річчя чорнобильської катастрофи у столичному ВДНГ відбудеться попереднє відкриття виставки "Чорнобиль. Подорож". Про це стало відомо з Facebook-сторінки Chornobyl.Today та з прес-релізу Міністерства культури та інформаційної політики.

Відвідувачі зможуть побачити у павільйоні ВДНГ №1:

  • архівні світлини та відеоматеріали;
  • роботи світових митців, зокрема української художниці Марії Примаченко, присвячені Чорнобилю;
  • подивитися у VR, як четвертий енергоблок накривали "новим сучасним конфайнментом" і як життя крок за кроком повертається до зони відчуження;
  • дискусійні програми, презентації та тематичні лекції;
  • відео зіркової групи Pink Floyd Marooned, зняте в Прип’яті.

Як повідомляють організатори, після завершення виставки його контент буде викладено на цифрову платформу, яка продовжить збирати пам’ять та рефлексії про чорнобильську аварію.

"Її [виставки – ред.] мета – деміфологізувати Чорнобиль, долучити експертів і широку аудиторію до обговорення майбутнього території та, звісно, ще раз вклонитися усім ліквідаторам, які ціною життя та здоров’я рятували Україну та весь світ", – говорить радниця міністра захисту довкілля з питань розвитку зони відчуження Лала Тарапакіна.

Саме 26 квітня "Подорож" відкриють для генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі, президента та преси. Побачити експозицію на власні очі відвідувачі зможуть після скасування карантину. Вхід на виставку буде безкоштовний і з дотриманням усіх заходів безпеки, рекомендованих МОЗ.

Читайте також

Кураторка Катерина Філюк: "Мистецтво допомогло людству знайти слова, щоб заговорити про Чорнобиль"

На початок