400 волинських правоохоронців щепили вакциною CoronoVac

400 волинських правоохоронців щепили вакциною CoronoVac

400 волинських правоохоронців щепили вакциною CoronoVac
. Нацполіція Волині

Розпочалась вакцинація співробітників поліції вакциною CoronoVac. Станом на 21 квітня провакцинували 400 правоохоронців, — повідомили на сайті Нацполіції Волині.

21 квітня першу дозу вакцини отримали співробітники управління логістики та матеріально-технічного забезпечення Нацполіції Волині.

Керівник управління Юрій Березинський розповів, що вакцинується не лише задля своєї безпеки, а й заради рідних та близьких: "Для подолання цієї епідемії потрібно все-таки вакцинуватися. Ми повинні перейматися не тільки за своє здоров’я, а й за здоров’я рідних, близьких та людей, з якими контактуємо".

Волинських правоохоронців щеплюють вакциною CoronoVac
Нацполіція Волині

З 19 квітня розпочалась вакцинація рятувальників, прикордонників, працівників науково-дослідного експертно-криміналістичного центру, сервісних центрів МВС України та поліцейських.

Читайте також: "Півсотні луцьких нацгвардійців щепили вакциною CoronaVac"

Щеплюють правоохоронців у стаціонарних пунктах вакцинації на базі державної установи "Територіальне медичне об’єднання МВС України у Волинській області". Тут вакцинувати персонал лікарні та правоохоронців, які вирушали в зону ООС, розпочали три тижні тому.

Волинських правоохоронців щеплюють вакциною CoronoVac
Суспільне Волинь

На даний час у медичному закладі є достатня кількість препарату CoronoVac для всіх правоохоронців, пенсіонерів та членів сімей, які мають право на медичне обслуговування в лікарні, — каже очільник лікарні Валентин Подойлов.

Нагадаємо, вакцину китайського виробництва CoronaVac у кількості 2 080 доз доставили на Волинь 14 квітня. Першочергово вакцину надаватимуть поліцейським, маломобільним групам населення, особам, які за ними доглядають, олімпійцям, паралімпійцям та людям, які братимуть безпосередню участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

Що відомо

  • Напередодні, 19 квітня, у Луцьку почали щеплювати вакциною CoronaVac працівників патрульної поліції області. У перший день вакцинували 13 патрульних.
  • 13 квітня в Україні розпочалося щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac. Вона безплатна і це перша партія контракту.
  • За умовами контракту, укладеного між МОЗ України та китайським виробником, ефективність вакцини має складати не менше 70 %. Відповідно до українського законодавства, вакцина дозволена до сертифікації та застосування, якщо її ефективність є більшою за 50 %.
  • 13 квітня на Волинь доставили першу партію вакцини CoronaVac. Вона розрахована на вакцинування 1 040 волинян, кожен отримає по два щеплення. Зберігається препарат за низької температури, як і вакцина AstraZeneca.

На початок