Шмигаль обіцяє знизити ціни на внутрішні авіарейси

Шмигаль обіцяє знизити ціни на внутрішні авіарейси

Шмигаль обіцяє знизити ціни на внутрішні авіарейси
. УНІАН

Уряд планує запровадити нульову ставку ПДВ на внутрішні авіаційні перевезення, що має сприяти зниженні цін на авіаквитки і пожвавленню внутрішнього туризму в Україні.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час зустрічі 20 квітня за участі членів Кабміну.

У ході обговорення, в якому також взяли участь міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко та міністр фінансів Сергій Марченко, Шмигаль заявив, що уряд має підготувати відповідний законопроєкт.

Читайте також: Чи подешевшає відпочинок у Туреччині. Відповідає експерт

"Звільнення від оподаткування призведе до зменшення витрат і здешевлення авіаквитків на внутрішні рейси. Українці зі свого боку отримають ширший доступ до швидких і безпечних подорожей всередині країни", — зазначив Денис Шмигаль.

Прем’єр доручив відповідним міністерствам провести всю необхідну підготовчу роботу та напрацювати відповідні зміни до закону. За його словами, відповідні законодавчі зміни слід внести якнайшвидше, щоб вже цього літа збільшити туристичний потік.

Що відомо

  • Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" планує відновити регулярні рейси по ще 14 напрямках до липня.
  • Ізраїль з 23 травня відкриє кордони для вакцинованих проти COVID-19 туристів. Проте вони мають пройти ще два ПЛР тести та тест на антитіла.
  • Уряд Греції розглядає травень та червень як місяці, які стануть вирішальними для економіки країни. На тлі цього влада вирішила максимально продовжити тривалість туристичного сезону.
  • Туреччина розпочала кампанію вакцинації професіоналів туризму, аби стимулювати життєво важливу для економіки країни галузь, на яку у 2020 році істотно вплинула пандемія COVID-19. Балканська країна Албанія також розпочала кампанію масової вакцинації препаратом Sinovac (Китай) перед туристичним сезоном.
  • Авіаслужби Туреччини та України погодили питання щодо авіасполучення між Києвом та іншими містами України з аеропортом Газіпаша, що біля відомого турецького курорту Аланія.

На початок