Мінфін виділив 1,14 мільярда гривень на виплату допомоги підприємцям

Мінфін виділив 1,14 мільярда гривень на виплату допомоги підприємцям

Мінфін виділив 1,14 мільярда гривень на виплату допомоги підприємцям
. agronews

На одноразову матеріальну допомогу для підприємців та найманих працівників, постраждалих через карантинні обмеження, було спрямовано 1,4 мільярда гривень.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Підприємці та наймані працівники, діяльність яких була призупинена на час перебування області в «червоній» зоні, зможуть оформити заяву на отримання грошової допомоги. Загалом очікується, що послугою скористаються 175 тис. громадян. На виплату цієї допомоги у поточному році з Державного бюджету було спрямовано 1,4 млрд гривень", – розповіли представники міністерства.

Прийом заявок на отримання одноразової фінансової допомоги у розмірі 8 тисяч гривень для підприємців з "червоної карантинної зони" розпочався 19 квітня. Крім підприємців з чинних "червоних зон", працівники та ФОПи з регіонів, які були віднесені до "червоної" зони, але вже вийшли з неї, також можуть подаватися на отримання допомоги.

Для майбутніх “червоних” зон буде встановлено додатковий термін подачі заяв на отримання допомоги.

Що відомо

  • 9 квітня в Україні набув чинності закон 1358-IX, спрямований на фінансову підтримку застрахованих осіб під час карантину.
  • 26 листопада 2020 року Верховна рада схвалила законопроєкти президента Володимира Зеленського №4429 про соцпідтримку застрахованих осіб у зв'язку і №4430 про внесення змін до Податкового кодексу у зв'язку з карантинними обмеженнями через COVID-19.
  • З 14 по 31 грудня року ФОПи та наймані працівники (застраховані особи) могли подавати заявки на отримання одноразової допомоги у 8 тисяч гривень допомоги від держави у рамках програми підтримки підприємців через карантин.
  • Загальний обсяг наданої одноразової матеріальної допомоги, призначеної у грудні 2020 становив 3,85 млрд гривень, з яких наймані працівники отримали 1,85 млрд грн, фізичні особи – підприємці – 2 млрд гривень.
  • Аналітики системи з бізнес-розвідки YouControl підрахували, що у 2020 році розпочали свою роботу понад 247,5 тисяч ФОПів. Це лише на 5% менше, ніж у 2019-му, коли їх відкрилося майже 261,7 тисячі.

Читайте також

Рік від запровадження локдауну. Що сталося з малим бізнесом

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок