У "Слузі народу" чекають пояснень від Тищенка за проведення вечірки під час карантину

У "Слузі народу" чекають пояснень від Тищенка за проведення вечірки під час карантину

Ексклюзивно
У "Слузі народу" чекають пояснень від Тищенка за проведення вечірки під час карантину
. Facebook

У партії "Слуга народу" чекають на пояснення від нардепа Миколи Тищенка, якого підозрюють у проведенні вечірки під час карантину на столичному Подолі.

Про це у коментарі Суспільному заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

"Чекаємо пояснення від Миколи. Поки що не можемо з ним прокомунікувати повноцінно", — зазначив Корнієнко.

Так, 19 квітня журналісти проекту "Схеми" опублікували матеріал з вечірки у столичному готелі Fairmont, яку в розпал локдауну влаштував народний депутат "Слуги народу" Микола Тищенко в честь дня народження своєї дружини.

Того ж дня перед цим за фактом порушення карантинних вимог у готелі на столичному Подолі столичні слідчі відкрили кримінальне провадження.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань  за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) Кримінального кодексу України. Винуватцям порушень загрожує штраф від 51 до 153 тисяч гривень, арешт до шести місяців чи обмеження або позбавлення волі на строк до 3 років.

Що відомо

  • 24 березня стало відомо, що Микола Тищенко очолить Закарпатську обласну організацію "Слуги народу".
  • Згідно з інформацією аналітичного порталу "Слово і діло" показник виконаних обіцянок Миколи Тищенка — 10%. Ще 84% обіцянок — у процесі;
  • Микола Тищенко — власник мережі ресторанів у Києві. У травні 2020-го року депутат потрапив у скандал через роботу ресторану "Велюр" попри карантинні обмеження.
  • У Києві з 5 квітня почали діяти посилені карантинні обмеження. В умовах локдауну в столиці громадський транспорт працює лише за спецперепустками й з обмеженою кількістю людей в салонах.
  • Київ продовжив посилений карантин із раніше запровадженими обмеженнями до 30 квітня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок