У Києві розпочалася вакцинація препаратом Pfizer

У Києві розпочалася вакцинація препаратом Pfizer

У Києві розпочалася вакцинація препаратом Pfizer
. КМДА

У Києві почали робити щеплення утриманців та співробітників інтернатів для людей похилого віку вакциною Pfizer.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург заявила, що всього столиця отримала 4 680 вакцини Pfizer. Відповідно до вимог дорожньої карти вакцинації першого етапу, розробленої МОЗ України, цією вакциною будуть щеплені утриманці та співробітники 10 київських муніципальних інтернатів для людей похилого віку та державного закладу "Госпіталь ветеранів війни МОЗ України".

Вакцинацію проводять дві спеціально навчені для роботи саме з вакциною Pfizer мобільні бригади київських медиків. 19 квітня вакцинацію пройшли 120 осіб із Київського геріатричного пансіонату. Ревакцинація пройде на 21 день після першого щеплення.

Всього з часу початку вакцинальної кампанії від COVID-19 у Києві провакциновано 42 748 осіб. Зокрема, близько 19 700 медичних працівників, 1220 соціальних робітників, 2455 військових в ООС, 5092 особи віком 80+.

Що відомо

  • Станом на ранок 19 квітня в Україні зафіксовано 6506 нових випадків COVID-19, одужало 5598 особи, померли — 214.
  • В Україні 17 квітня розпочалася вакцинація від COVID-19 співробітників системи органів Міністерства внутрішніх справ. Загалом щеплення планується зробити близько 800 тисячам правоохоронців та членам їх сімей.
  • 14 квітня Міністерство охорони здоров’я змінило розподіл карантинних зон в Україні. Відповідно до нього, у "червону зону" включили 11 областей та Київ.
  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд поки що не впроваджуватиме жорсткий карантин на всій території України на тлі покращення ситуації із захворюваністю на COVID-19 в окремих регіонах.

Читайте також

"Те, що лякає людей і те, що їх насправді вбиває — це різні речі". Імунолог про вакцинацію і тромбоз

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок