Смертельні ДТП з українцями у Польщі: всіх постраждалих виписали з лікарень

Смертельні ДТП з українцями у Польщі: всіх постраждалих виписали з лікарень

Ексклюзивно
Смертельні ДТП з українцями у Польщі: всіх постраждалих виписали з лікарень
. PAP/ Darek Delmanovich

У Польщі виписали з лікарні двох українок, які перебували у важкому стані після ДТП українських автобусів 6 та 22 березня на південному сході країни.

Про це у коментарі Суспільному повідомив генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

За його словами, 28-річна жінка, яка постраждала у результаті аварії 6 березня поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, почувається краще: “Вона була у тяжкому стані — зараз її відправили на реабілітацію під Варшавою. Їй вже краще”.

Читайте також: Смертельні рейси: чому автобуси з українцями потрапляють в ДТП у Польщі

Що стосується іншої постраждалої — 74-річної жінки, яка 22 березня стала учасницею ДТП поблизу пункту обслуговування пасажирів Кашице, за словами консула, вона переїхала до рідних у Вроцлав і теж почувається краще. Таким чином, з лікарень виписали всіх постраждалих у результаті двох аварій.

Що відомо

  • У Польщі впродовж 16 днів на одному й тому самому місці зазнали аварії два автобуси з українцями. Семеро людей загинули, ще сорок були травмовані.
  • 6 березня, на автостраді A4 поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 кілометрів від кордону з Україною, сталася аварія. Тоді рейсовий автобус "Познань-Херсон" перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. У ньому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв.
  • У МЗС України Суспільному повідомили, у результаті ДТП загинули п'ятеро пасажирів, одну людину вдалося реанімувати. За даними видання RMF24, 29 постраждалих госпіталізували, 14 перебувають у тяжкому стані. Як наразі відомо, дев'ятеро постраждалих перебувають у тяжкому стані, одна людина – у комі.
  • Водій, який перебував за кермом автобуса на момент аварії, отримав офіційні звинувачення від польської прокуратури у ненавмисному скоєнні ДТП.
  • Вночі 22 березня приблизно на тому ж самому місці, поблизу пункту обслуговування пасажирів Кашице, перекинувся мікроавтобус із десятьма українцями. В наслідок аварії одна людина загинула, а п'ятеро отримали травми й були ушпиталені.
  • 24 березня стало відомо, що один із постраждалих внаслідок аварії у Польщі 22 березня, помер у лікарні.
  • У Польщі заявили, що планують встановити додаткові попереджувальні знаки на автодорозі, де трапилися дві аварії з українськими автобусами.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок