ДТП у Польщі: дев'ятеро українців знаходяться в лікарнях у тяжкому стані

ДТП у Польщі: дев'ятеро українців знаходяться в лікарнях у тяжкому стані

Оновлено
ДТП у Польщі: дев'ятеро українців знаходяться в лікарнях у тяжкому стані
. PAP/ Darek Delmanovich

У польських лікарнях перебувають 24 українці, які 6 березня постраждали у ДТП за участі українського автобуса. Родичі вже ідентифікували чотирьох із п’яти загиблих пасажирів.

Як повідомили в ДСНС, станом на ранок 9 березня в лікувальних закладах Польщі перебуває 24 особи, дев'ятеро з яких у тяжкому стані.

Раніше генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк повідомляв, що в лікарнях знаходилося 25 осіб. За його словами, родичі ідентифікували вже чотирьох із п’яти жертв катастрофи. При цьому найближчі родичі п’ятої жертви невдовзі мають прибути до Перемишля.

Павлюк додав, що у разі, якщо прокуратура надасть документи про смерть громадян України, то транспортування тіл в Україну може розпочатися вже 9 березня.

Після події, Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що 24 пасажири автобусу вже повертаються до України.

"За сприяння консулів 24 особи відправлено до України. Подія перебуває на контролі МЗС України", – розповіли в установі.

Що відомо

  • Аварія українського автобуса сталася у ніч на 6 березня поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 кілометрів від кордону з Україною.
  • Автобус, що слідував за маршрутом Познань-Херсон, перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. У ньому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв.
  • У МЗС України Суспільному повідомили, у результаті ДТП загинули п'ятеро пасажирів, одну людину вдалося реанімувати. За даними видання RMF24, 29 постраждалих госпіталізували, 14 перебувають у тяжкому стані.
  • За останніми даними, дев'ятеро постраждалих перебувають у тяжкому стані, одна людина – у комі.
  • Водій, який перебував за кермом автобуса на момент аварії, отримав офіційні звинувачення від польської прокуратури у ненавмисному скоєнні ДТП.

На початок