Наступного тижня Кіровоградщина отримає 1170 доз вакцини Pfizer-Biontec

Наступного тижня Кіровоградщина отримає 1170 доз вакцини Pfizer-Biontec

Наступного тижня Кіровоградщина отримає 1170 доз вакцини Pfizer-Biontec
. УНІАН

Наступного тижня Кіровоградщина отримає 1 170 доз вакцини Pfizer-Biontech. Вона прибуде у понеділок, 19 квітня. Про це розповів директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської облдержадміністрації Олег Рибальченко.

"Розробниками даного препарату є німецька біотехнологічна компанія BioNTech та американський фармакологічний концерн Pfizer. Випускається під торговельною маркою Comirnaty. Вакцина дозволена для екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров'я", – сказав Олег Рибальченко.

За його словами, раніше повідомлялося, що вакцина Pfizer-Biontech вимагає зберігання при температурі від -80 до -60 градусів за Цельсієм. Транспортування цієї вакцини здійснюється в спеціальних морозильних боксах. Згодом умови зберігання вакцини Pfizer стали доступнішими.

Наразі, згідно з рекомендацією виробника, вакцина перебуває у спеціальному транспортному контейнері з сухим льодом, де препарат може зберігатися за температури +2 - +8 градусів. При цьому сухий лід треба періодично замінювати. Стандарт даної процедури прописаний та відпрацьований з UNICEF, Pfizer і логістом.

"Для досягнення високої ефективності необхідно введення двох доз вакцин. Інтервал введення – 21 день. Остаточна ефективність з’являється через 7 діб після введення другої дози".

Що відомо

  • Вакцинація від коронавірусу в області розпочалась 25 лютого.
  • 24 лютого Кіровоградська область отримала дванадцять тисяч 100 доз індійської вакцини Ковішилд. За даними виробника, препарат ефективний на 76 відсотків.
  • 25 березня в Україну прибула вакцини CoronaVac. Це 200 тисяч доз. Виробник - китайська компанія SinovacBiotech. Ефективність - понад 83,5%. За умовами контракту, укладеного між Міністерством охорони здоров’я України та китайським виробником, ефективність вакцини має складати не менше 70%. Вакцинація від коронавірусу добровільна та безкоштовна.
  • Виробник вакцини CoronaVac – китайська компанія Sinovac Biotech. Ефективність вакцини – 83,5% після щеплення двома дозами.

Читайте також

На початок