Греція впускатиме українських туристів з 14 травня

Греція впускатиме українських туристів з 14 травня

Греція впускатиме українських туристів з 14 травня
. pixabay

Республіка Греція з 14 травня прийматиме українських туристів за наявності негативного COVID-тесту або довідки про вакцинацію.

Про це в інтерв'ю Укрінформу розповів міністр туризму Греції Харіс Теохаріс.

"Реальність є такою, що ми зможемо приймати українських громадян, які прибуватимуть до нашої держави, і також сподіваємося, що греки, які захочуть приїхати до України, зможуть це зробити. 14 травня є датою, коли ми можемо спрогнозувати з точністю, що справи підуть згідно з планом", – повідомив міністр.

Для в’їзду на територію Греції громадяни України муситимуть пред’явити негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію, затверджений українською владою. Міністр наголосив, що будуть прийматися також сертифікати про вакцинацію за допомогою препаратів, які не сертифіковані до використання на території ЄС.

Крім того, наразі Греція розглядає можливість заміни ПЛР-тесту на експрес-тест на антиген для того, аби знизити вартість подорожі.

Водночас міністр наголосив, що остаточне рішення про відкриття кордонів Греція ухвалюватиме з врахуванням епідеміологічної ситуації в світі.

Що відомо

  • Уряд Греції розглядає травень та червень як місяці, які стануть вирішальними для економіки країни. На тлі цього влада вирішила максимально продовжити тривалість туристичного сезону.
  • Влада Греції хоче повністю вакцинувати населення островів Егейського архіпелагу та обіцяє відкриття кордонів з 14 травня "без дискримінації".
  • Уряд Греції планує 14 травня відкрити кордони для іноземних туристів. До того часу влада планує поступово знімати карантинні обмеження.
  • Уряд Греції звернувся до Єврокомісії з пропозицією запровадити паспорти вакцинації для тих, хто зробив щеплення від коронавірусу.
  • У Всесвітній організації охорони здоров'я радять поки не вимагати підтвердження щеплення від коронавірусу від мандрівників.
  • Нідерландська туристична фірма запрошує майже 200 осіб на восьмиденну відпустку до Греції, аби з'ясувати, чи можливий туризм під час пандемії COVID-19. Водночас мандрівникам не можна буде виходити за межі готелю й на пляж.
  • Уряд Греції запропонував зниження податку на прибуток на 50% для найманих працівників і фрілансерів, які переїдуть або повернуться до країни в 2021 році.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок