Відповідь Шмигалю: Кличко назвав аргументи за загальнонаціональний локдаун

Відповідь Шмигалю: Кличко назвав аргументи за загальнонаціональний локдаун

Відповідь Шмигалю: Кличко назвав аргументи за загальнонаціональний локдаун
. УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що поки в Україні немає масової вакцинації, єдиним виходом стримання коронавірусу є загальнонаціональний локдаун. Таким чином він відповів на заяву прем'єра Дениса Шмигаля про те, що такий локдаун є недоцільним.

Про це він заявив на брифінгу 12 квітня.

Кличко нагадав, що минулої п'ятниці він звернувся до уряду із проханням невідкладно розглянути питання щодо запровадження загальнонаціонального локдауну. Зокрема з обмеженням пересування між регіонами країни та контролем за дотриманням суворих правил.

"Нам відповіли, що "це недоцільно та уряд такий карантин запроваджувати не збирається". Хочу сказати наступне: ситуація тривожна не лише у Києві. Фахівці, вірусологи, інфекціоністи попереджують про велику ймовірність подальшого стрімкого розповсюдження вірусу, а це — тяжчих хворих і більше смертей", — сказав мер столиці

За його словами, хоча й можна сподіватися, що фахівці помиляються, але в умовах постійної міграції населення регіонами країни й недотримання правил в умовах відсутності масової вакцинації "оптимістичного сценарію не буде".

Кличко розповів, що попри заповненість лікарень і смерті багато людей не дотримуються правил: не носять маски у публічних місцях, гуляють натовпами, влаштовують вечірки, їдуть відпочивати в інші міста, а з інших регіонів багато людей приїздять до Києва. На думку Кличка, покращення ситуації в одному регіоні не означає покращення в усій країні через постійну міграцію.

"Ми будемо то виходити з "червоної" зони, то потім до неї потрапляти. Тому я звернувся до уряду з проханням ухвалити рішення щодо загальнонаціонального локдауну. Так. воно непопулярне, але у ситуації зі стрімким розповсюдженням вірусу треба усвідомлювати — ціна може бути надто високою, адже йдеться про те, щоб зберегти здоров'я і життя мільйонів людей", — вважає мер Києва.

Що відомо

  • Мер Києва Віталій Кличко закликав Кабінет міністрів запровадити загальнонаціональний локдаун по всій країні у зв'язку з погіршенням ситуації з поширенням COVID-19.
  • Своєю чергою прем'єр-міністр Денис Шмигаль відповів, що уряд дослухається до порад, якщо "це не політичний піар".
  • 65% українців підтримують введення жорстких карантинних обмежень у разі збільшення захворюваності на COVID-19.
  • Станом на ранок 12 квітня в Україні підтвердили 7 856 нових випадків інфікування COVID-19, що на 4 256 випадок менше, ніж за попередню добу. Понад п'ять тисяч одужали, 287 – померли.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок