"Продати елітного собаку": депутат від "Слуги народу" вдруге за тиждень втрапив у скандал

"Продати елітного собаку": депутат від "Слуги народу" вдруге за тиждень втрапив у скандал

"Продати елітного собаку": депутат від "Слуги народу" вдруге за тиждень втрапив у скандал
. Facebook

Нардеп із фракції "Слуга народу" Євгеній Брагар вдруге за тиждень втрапив у скандал, коли порадив пенсіонерці, яка поскаржилась на розмір соцвиплат, "продати елітного собаку", щоб сплатити комунальні послуги.

Про це він заявив 31 січня в ефірі ток-шоу.

"Прожити в цих умовах дійсно важко, але ми не знаємо, чи має вона ще якесь майно, тому що субсидія надається залежно від наявності іншого майна та майнового стану. Я особисто зустрічав випадки, коли хотіли отримати субсидію, маючи кілька квартир. У такому разі людина має відповідне майнове становище і не потребує надання додаткової субсидії", – сказав Брагар.

Він додав: "якщо в неї є якесь майно, якийсь собака елітної породи у дворі – вона може його продати у будь-який момент і спокійно собі сплатити (за комунальні послуги – ред.)".

Брагар додав, що є "дивним", коли фінансова ситуація у людини дозволяє мати кілька машин і демонструвати "нуль" прибутку, оформлюючи собі субсидію.

Згодом після негативних відгуків на свою заяву Брагар написав у Facebook, що йому "дуже прикро", що його висловлювання "викликали таку бурхливу реакцію".

"Я є новою особою в політиці та ще не навчився відповідати на чутливі питання. Всі ми маємо бабусь, дідусів, батьків, які отримують досить низькі пенсії. Хочу наголосити, що не мав на меті когось образити, лише хотів звернути увагу на випадки несправедливості, коли люди, які не потребують допомоги, користуються субсидіями, приховуючи маєтки і свій розкішний спосіб життя. Приношу вибачення всім, кого могли образити мої слова", – пояснив свої слова нардеп.

Заступниця голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук назвала "абсолютно некоректним" висловлювання свого колеги Брагара.

"А ще вкотре переконуюсь: не вмієш – не берись. Або вчись. Не готовий до прямих ефірів – займайся законодавчою роботою. Від неучасті в ток-шоу ще жоден депутат не помер", – порадила Кравчук своєму колезі.

Нагадаємо, що днями Брагар написав заяву в поліцію на волонтерку Настю Конфедерат, яка разом зі своєю подругою, що поверталась із похорону загиблого на Донбасі хлопця, вимагала вимкнути російський серіал в автобусі рейсу "Луцьк-Київ". Після відмови водія вони зупинили автобус на пів дорозі і вийшли ловити "попутку". Брагар також заступився за водія цього автобуса і сказав, що не допустить його звільнення.

На початок