Франківська альпіністка прочитає лекцію на найвищому льодовику світу

Франківська альпіністка прочитає лекцію на найвищому льодовику світу

Франківська альпіністка прочитає лекцію на найвищому льодовику світу
. Христина Мохнацька

Лекцію з географії на найвищому льодовику світу Хумбу планує провести іванофранківка Христина Мохнацька під час сходження на гору Еверест. Про це альпіністка розповіла Суспільному Карпати.

"Мабуть, це буде рекорд світу, — розповідає Христина Мохнацька. — Читати лекцію на висоті 6 тисяч метрів з підніжжя Евересту – такого ще не робив ніхто. На такій висоті ще є інтернет-зв’язок, а на вершині Евересту його не буде. Лекція буде присвячена захисту навколишнього середовища. Планую, що до неї будуть під’єднуватися різні виші. Льодовик Хумбу – найбільший і найнебезпечніший у світі. Він постійно рухається, міняє тріщини і дуже непередбачуваний. Тому я хочу показати це студентам, а також показати гори Гімалаї. Там вже й Еверест буде видно".

На найвищому льодовику світу прочитає лекцію франківська альпіністка
На найвищому льодовику світу прочитає лекцію франківська альпіністка. Христина Мохнацька

За словами альпіністки, вона планує вийти на Еверест без кисневих балонів і таким чином стати рекордсменкою України. До цього часу лише дві жінки у світі піднялися на найвищу гору без кисню. Це буде третій національний рекорд Мохнацької. У серпні 2020-го року вона читала Кобзар на горі Арарат. А вже у січні цього року найшвидше з українських жінок піднялася на найвищий вулкан світу.

У подорож франківка вирушає 10 квітня.

Читайте також

На початок