Сніг з дощем. Синоптики попередили про ускладнення погодних умов

Сніг з дощем. Синоптики попередили про ускладнення погодних умов

Сніг з дощем. Синоптики попередили про ускладнення погодних умов
. УНІАН

Погода 7 квітня ускладниться. Вдень у деяких регіонах очікується мокрий сніг з дощем, сильні пориви вітру та температура трохи вище нуля.

Найтепліше 7 квітня буде у південній та східній частині України, але дощ очікується і в цьому регіоні. За прогнозом Синоптика вдень повітря прогріється до +14 °С, у Луганській та Донецькій областях — до +18 °С.

На заході вдень погода ускладниться: очікується сніг, сніг з дощем, налипання мокрого снігу, пориви вітру, температура +4 ... +8 °С, переважно хмарно.

У Карпатах вдень 1-2 градуси нижче нуля. Пройде невеликий сніг. Сніголавинна ситуація в Івано-Франківській та Львівській областях залишається небезпечною через снігопади.

У північній та центральній частині країни вдень від 4 до 9 градусів тепла, невеликий дощ, який може переходити у мокрий сніг, вітер слабкий до помірного.

У Києві хмарно, впродовж дня періодично підсипатиме снігом, який час від часу може переходити у холодний дощ. Температура повітря від +2 °С вночі до +6 °С вдень.

Що відомо

  • За прогнозом синоптиків, у квітні середня місячна температура повітря в Україні очікується у межах 8-11 градусів тепла, що є типовим для цього місяця.
  • На Закарпатті рятувальники попереджають про сніголавинну небезпеку в горах.
  • У горах на Львівщині 6 квітня випав сніг. Засніжило гірськолижні курорти Захар Беркут, Плай та Тростян.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок