Дощ та мокрий сніг. Синоптики дали прогноз на середу

Дощ та мокрий сніг. Синоптики дали прогноз на середу

Дощ та мокрий сніг. Синоптики дали прогноз на середу
. УНІАН

У середу 7 січня в Україні в північних та в більшості центральних областей очікується хмарна погода з дощем та мокрим снігом.

Як повідомляє Український гідрометцентр, синоптики прогнозують також короткочасне утворення снігового покриву.

"Значні температурні контрасти, які, наприклад, зараз ми спостерігаємо між Житомирською та Київською, Хмельницькою та Вінницькою областями, пов'язані з проходженням холодного атмосферного фронту. Слідом за фронтом переміщується холодна повітряна маса, тому і температури після проходження фронту є значно нижчими", – повідомили в гідрометцентрі.

У Києві 7 квітня буде хмарно, вночі мокрий сніг, вдень дощ зі снігом. Температура повітря вдень буде від 2 до 4 градусів тепла.

На заході очікується мокрий сніг, вітер північно-західний 7-12 м/с, температура вночі від -2 до 0, вдень від 3 до 6 градусів тепла. Найтепліше цього дня на заході буде у Луцьку – синоптики прогнозують від 5 до 7 градусів тепла.

За прогнозами синоптиків, на сході буде хмарно, вдень очікується дощ, вітер південний 7-12 м/с. Температура вночі +3...5 градусів, вдень від 13 до 15 градусів тепла.

На півдні 7 квітня дощитиме, вітер південний 7-12 м/с. Температура повітря вдень від 11 до 13 градусів тепла. У Криму – від 13 до 15 градусів тепла.

На півночі синоптики прогнозують вночі мокрий сніг, вдень дощ з мокрим снігом. Температура вночі +1...3 градуси, вдень +3...5 на Житомирщині до +5...7 на Сумщині.

У центральних областях вночі очікується сніг, вдень мокрий сніг, вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура повітря від 4 до 8 градусів тепла.

Що відомо

  • За прогнозом синоптиків, у квітні середня місячна температура повітря в Україні очікується у межах 8-11 градусів тепла, що є типовим для цього місяця.
  • На Закарпатті рятувальники попереджають про сніголавинну небезпеку в горах.
  • У горах на Львівщині 6 квітня випав сніг. Засніжило гірськолижні курорти Захар Беркут, Плай та Тростян.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок