У Києві відтермінували відключення опалення – КМДА

У Києві відтермінували відключення опалення – КМДА

У Києві відтермінували відключення опалення – КМДА
. Фото ілюстративне: УНІАН

У Києві на кілька днів відтермінували відключення опалення через прохолодну погоду. Попередньо відключення тепла у столичних будинках почнеться 10 квітня.

Як повідомили в Київській міській державній адміністрації, у столиці в наступні дні зберігається прохолодна погода і середньодобова температура нижче +8 градусів.

"Зокрема, в середу вночі температура опуститься до -1 градуса та можливий сніг, а в четвер температура в нічний час триматиметься на позначці 0 градусів", – йдеться у повідомленні.

Також у КМДА зазначили, що рішення про відтермінування зумовлене посиленням карантинних обмежень, через що частина киян працюватиме дистанційно з домівок.

"Звертаємо увагу, що будь-яка будинкова громада може відключитись від опалення шляхом прийняття рішення на загальнобудинкових зборах і подати відповідний протокол теплопостачальній компанії", – повідомили в КМДА.

Водночас лікарні, садочки та школи відключатимуть від теплопостачання лише за відповідними заявками звернення керівників закладів.

Як раніше повідомляв київський міський голова Віталій Кличко, відключити теплопостачання у місті планували почати з 5 квітня, що на 10 днів раніше, ніж зазвичай.

Що відомо

  • За прогнозом синоптиків, у квітні середня місячна температура повітря в Україні очікується у межах 8-11 градусів тепла, що є типовим для цього місяця.
  • 1 квітня було встановлено тепловий рекорд у Києві – середньодобова температура повітря становила 14,1 градусів тепла.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок