У Нідерландах вперше за 8 років випав сніг на Великдень

У Нідерландах вперше за 8 років випав сніг на Великдень

У Нідерландах вперше за 8 років випав сніг на Великдень
. Фото: УНІАН

Вперше з 2013 року у Нідерландах на Великдень випав сніг.

Як повідомили місцеві синоптики, сніг очікується в усіх провінціях країни, а температура повітря не підніметься вище за 5 градусів за Цельсієм, передає NLTimes.

Через сніг влада у найбільших містах країни вирішила тримати відчиненими притулки для безхатьків до четверга 8 квітня. Їх відкривають у холодну пору року.

Експерти називають такі дні "білим Великоднем". Найбільше снігу на це свято у Нідерландах випало у 2008 році, коли покрив становив 11 сантиметрів. Білий Великдень також було відзначено у 2001, 1998, 1982 та 1937 роках.

Що відомо

  • У понеділок 5 квітня в Україні буде тепло, утім хмарно. В деяких регіонах очікуються невеликі дощі та сильні пориви вітру до 20 метрів на секунду.
  • 1 квітня було встановлено тепловий рекорд у Києві – середньодобова температура повітря становила 14,1 градусів тепла.
  • За прогнозом синоптиків, у квітні середня місячна температура повітря в Україні очікується у межах 8-11 градусів тепла, що є типовим для цього місяця.
  • Учені з Метеорологічного бюро Великої Британії прогнозують, що у 2021 році у всьому світі стане прохолодніше, утім він все одно залишиться одним з шести найтепліших років.
  • Природні катаклізми у 2020 році завдали різним країнам світу понад 100 мільярдів доларів сукупних збитків та призвели до загибелі понад 2 тисяч людей. Це визначили автори звіту "Підрахунок вартості 2020: рік кліматичного зриву", опублікованому організацією, що бореться зі світовою бідністю Cristian Aid.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок