Офіс президента провів закриту нараду через ситуацію на Донбасі – Данілов

Офіс президента провів закриту нараду через ситуацію на Донбасі – Данілов

Ексклюзивно
Офіс президента провів закриту нараду через ситуацію на Донбасі – Данілов
. Секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: УНІАН

Через загострення ситуації на Донбасі Офіс президента провів закриту нараду за участі представників силових структур та розвідки.

Про це у коментарі Суспільному розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

"Вчора (1 квітня – ред.) в Офісі президента відбулась закрита нарада з цього приводу. Відповідні представники всіх силових структур, нашої розвідки мали доповідь", – повідомив Данілов.

При цьому він додав, що Рада національної безпеки і оборони постійно відстежує ситуацію на україно-російському кордоні та у зоні проведення ООС.

"Ми кожного дня моніторимо ситуацію. Ситуація знаходиться під повним контролем", – запевнив посадовець.

Джерело Суспільного в РНБО повідомило, що учасники засідання ради не очікують на масштабну агресію з боку Росії.

"З високою вірогідністю може збільшитись кількість провокацій, кількість обстрілів. Але широкомасштабного наступу Росії очікувати не варто. Це буде надто дорого для них", - сказав співрозмовник Суспільного на умовах анонімності після засідання Радбезу.

Раніше Олексій Данілов під час зустрічі з послом Канади в Україні повідомив, що РНБО розробляє різні сценарії реагування на дії Росії.

Що відомо

  • Головне управління розвідки Міністерства оборони 1 квітня заявило про те, що Росія готує провокації у зоні ООС на Донбасі та розширює свою присутність на окупованих територіях.
  • Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив з Генеральною секретаркою ОБСЄ Хельгою Шмід і повідомив "про системне загострення Росією безпекової ситуації у Донецькій та Луганській областях та в Криму".
  • 26 березня ГУР МО заявило, що Росія під прикриттям переміщує на окуповані території своїх кадрових військових. Того ж дня в зоні ООС загинули четверо українських військових.
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба поспілкувався телефоном із держсекретарем Сполучених Штатів Ентоні Блінкеном щодо дій Росії, спрямованих на загострення ситуації на Донбасі та у Криму.
  • Президент Франції Еммануель Макрон, канцлерка Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін провели переговори у форматі відеоконференції стосовно ситуації на Донбасі. Президента України Володимира Зеленського на це обговорення не запросили.
  • 1 квітня Міністерство закордонних справ заявило про провокації проти співробітників посольства України в Москві та направило через це ноту протесту до МЗС РФ.
  • За інформацією Головного управління розвідки, війська російських окупаційних сил приведені у найвищих ступені бойової готовності.
  • 15 березня СММ ОБСЄ зафіксувала зосередження танків окупантів з порушенням лінії відведення важкої техніки. Також окупанти продовжують укріплювати старі та облаштовують нові позиції.
  • Генерал-полковник Руслан Хомчак заявив, що обстріли на фронті активізувались після рішень РНБО про санкції за фінансування тероризму.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок