Локдаун у Києві. Кому дозволять користуватися транспортом за спецперепустками

Локдаун у Києві. Кому дозволять користуватися транспортом за спецперепустками

Ексклюзивно
Локдаун у Києві. Кому дозволять користуватися транспортом за спецперепустками
.

У період обмеження користування транспортом у Києві через поширення коронавірусу з 5 по 16 квітня спецперепустки для проїзду отримають категорії громадян, які забезпечують життєдіяльність столиці.

Про це Суспільному розповів головний державний санітарний лікар у Києві Олег Рубан.

"Усі критично важливі професії залишаються. Критично важливі зараз медики, соцпрацівники, "Водоканал", "Теплоенерго", надзвичайники, поліція, ті, хто забезпечують життєдіяльність міста Києва", — зазначив він.

Рубан також уточнив, що, що підприємства самі подають інформацію місту, скільки їм потрібно перепусток і отримують їх від міста, а категорії населення, яким такі перепустки необхідні визначають відповідні департаменти Київської міської державної адміністрації.

Водночас головний санлікар столиці уточнив, що не всі підприємства, які звертаються до влади за спецперепустками, можуть їх отримати.

"Інша справа, що подають там сто неважливих професій, які могли б і два тижні посидіти вдома, тому їм місто не видає", — додав Рубан.

Що відомо

  • Київська міська адміністрації через поширення коронавірусу у столиці вирішила повністю закрити всі школи та дитсадки з 5 квітня. Користуватися транспортом можна буде тільки за спецперепустками.
  • Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що за добу 30 березня у Києві підтверджено 1100 випадків COVID-19. За його словами, якщо ситуація не покращиться, влада буде змушена запровадити жорсткіші карантинні обмеження.
  • Станом на ранок 31 березня в Україні підтвердили 11 226 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, що на 693 випадки більше, ніж за минулу добу.
  • Станом на ранок 30 березня столичні медики діагностували 1422 нових випадки COVID-19. Загалом від початку епідемії у Києві було зареєстровано понад 161 тисячу випадків захворювання.
  • Фахівці НАН України прогнозували зростання кількості нових випадків COVID-19 у другій половині березня на рівні 11-15 тисяч хворих на добу.
  • Міністерство охорони здоров'я збільшило інтервал між введення доз вакцини проти коронавірусу до 12 тижнів.
  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль оголосив про початок третьої хвилі пандемії коронавірусу в Україні.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок