У Запоріжжі перенесли суд у справі про пошкодження агітаційних наметів

У Запоріжжі перенесли суд у справі про пошкодження агітаційних наметів

У Запоріжжі перенесли суд у справі про пошкодження агітаційних наметів
.

У Запоріжжі перенесли судове засідання в справі про пошкодженні агітаційних наметів політичної партії "Опозиційна платформа — за життя", яке планувалося на 29 березня в Орджонікідзевському районному суд.

Розгляд перенесли на 12 квітня через хворобу одного із звинувачуваних та одного з адвокатів.

Нагадаємо, Олександру Бондареву та Дмитра Ващука обвинувачують в тому, що пошкодили агітаційні намети політичної партії «ОПЗЖ» торік 28 серпня. Прокурор кваліфікує вчинки молодиків як «хуліганські дії у громадському місці з явною неповагою до суспільства, що супроводжувались особливою зухвалістю» - за ознаками ч.2-ої статті 296 Кримінального кодексу України.

Сторона захисту наполягає на закритті кримінальної справи. Зауважує: політична агітація ОПЗЖ у той час була незаконною, й молоді люди перешкоджали протиправним діям. А матеріали справи оформлені з порушеннями процесуальних вимог.

Що відомо

  • 26 серпня невідомі напали на 4 намети – ще один у Вознесенівському районі, на вулиці Яценка та два – у Комунарському - на вулиці Космічній та на ринку «Олександрівський». У двох розкидали листівки, інші два – порізали.
  • 28 серпня до поліції надійшло 2 повідомлення про напади на агітаційні намети політичної партії в Хортицькому районі міста та на проспекті Соборному. Правоохоронці затримали чотирьох людей: Дмитра Ващука, Олександру Бондареву, Антона Деменка та Іллю Удода.
  • В Орджонікідзевському районному суді Запоріжжя 12 березня відбулось чергове засідання у кримінальній справі двох громадян України – Дмитра Ващука та Олександри Бондаревої. На засіданні досліджували письмові докази.
На початок