Які обмеження для пасажирів діятимуть у "червоних" зонах. Укрзалізниця дала роз'яснення

Які обмеження для пасажирів діятимуть у "червоних" зонах. Укрзалізниця дала роз'яснення

Які обмеження для пасажирів діятимуть у "червоних" зонах. Укрзалізниця дала роз'яснення
. УНІАН

АТ "Укрзалізниця" оприлюднила сценарій, за яким здійснюватимуться пасажирські перевезення в регіонах, що віднесені до "червоних" карантинних зон.

Про це повідомила пресслужба УЗ посилаючись на рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Так, Чернігівську область вирішено включити до "червоної" зони з 00:00 29 березня. Тому до цього часу інтенсивне залізничне сполучення з Києвом поки не обмежуватимуть.

"Протягом тижня буде допрацьовано питання безпечного транспортування для мешканців області, контролю наповнюваності потягів та дотримання маскового режиму. На цей час обмеження висадки-посадки не запроваджуються", — поінформували в Укрзалізниці.

У Миколаївській області до 1 квітня включно обмежень висадки-посадки не буде. Проте в УЗ попереджають, що ситуація може змінитися з огляду на епідситуацію.

У Львівській області висадку та посадку пасажирів у регіоні не обмежуватимуть, як мінімум, до 30 березня включно, залежно від динаміки розвитку епідеміологічної ситуації в регіоні.

У Києві, а також Київській, Сумській та Одеській областях також немає обмежень висадки-посадки пасажирів.

Водночас у Чернівецькій, Івано-Франківській, Житомирській та Закарпатській області обмежено продаж квитків, а висадку-посадку у цих регіонах подовжено до 6 квітня включно. Також призначено 8 спеціальних рейсів у закарпатському та буковинському напрямках.

Щодо Рівненської та Черкаської областей, то Держкомісія з ТЕБ та НС не перевела їх до "червоних" зон, а відтак там не впроваджуватимуть жодних обмежень залізничного руху.

Що відомо

  • Укрзалізниця призначила спецрейси з та до Закарпаття і Чернівецької області з 27 березня.
  • 27 березня МОЗ включило до "червоної" зони 13 з 24 регіонів, однак згодом скорегувало дані, віднісши до цієї зони 10 областей.
  • Станом на 17 березня у "червоній" зоні перебували чотири області, 17 регіонів — в "помаранчевій" зоні, чотири області — в "жовтій".
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов спрогнозував, що новий спалах COVID-19 триватиме до кінця квітня.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок