Майже всі "помаранчеві". МОЗ оновило поділ регіонів на карантинні зони

Майже всі "помаранчеві". МОЗ оновило поділ регіонів на карантинні зони

Майже всі "помаранчеві". МОЗ оновило поділ регіонів на карантинні зони
. УНІАН

Міністерство охорони здоров'я оновило поділ регіонів на карантинні зони. Станом на 17 березня 17 регіонів опинилися в "помаранчевій" зоні, чотири області — в "жовтій", і чотири в "червоній".

За даними МОЗ, у "жовтій" зоні залишилися Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська та Харківська області. У "червоній", як і раніше, знаходяться 4 області: Закарпатська, Івано-Франківська, Житомирська та Чернівецька.

"Помаранчевий" є попереджувальним рівнем, який свідчить про ускладнення епідемічної ситуації в регіоні, що може призвести до запровадження посилених обмежувальних протиепідемічних заходів. Такий рівень ввели у 17 регіонах — Києві, Вінницькій, Волинській, Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській області.

Показник госпіталізацій хворих на COVID-19 перевищено в 10 регіонах. Найвищий показник завантаженості ліжок із киснем станом у Києві - 69,8%, Закарпатській області - 67,5%, Івано-Франківській - 65,9% (при визначеному показнику 65%).

Що відомо

  • Напередодні Міністерство охорони здоров'я повідомило про напружену ситуацію з поширенням COVID-19 в Києві та Вінницькій області.
  • Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив, що внаслідок цього в цих регіонах можуть запровадити окремі посилені обмеження.
  • 15 березня Міністерство охорони здоров'я оновило поділ на карантинні зони. За новим поділом у "помаранчевій" карантинній зоні опинилась Чернігівська область.
  • Уперше карантин в Україні запровадили ще з 12 березня 2020 року. Потім його неодноразово продовжували, а влітку перевили у форму адаптивного карантину з поділом регіонів на чотири зони. З 8 по 24 січня 2021 року в Україні діяли жорсткі карантинні обмеження з метою розвантажити медичну систему та зменшити хвилю поширення COVID-19.
  • 17 лютого 2021 року уряд повернув адаптивний карантин, та продовжив його до 30 квітня.
На початок