ВООЗ закликала включити до пріоритетних груп з вакцинації моряків та екіпажі літаків

ВООЗ закликала включити до пріоритетних груп з вакцинації моряків та екіпажі літаків

ВООЗ закликала включити до пріоритетних груп з вакцинації моряків та екіпажі літаків
. Unsplash

Всесвітня організація охорони здоров'я закликала країни включити до пріоритетних груп з вакцинації проти COVID-19 моряків та екіпажі літаків.

Про це повідомляється у спільній заяві ВООЗ та міжнародних організацій з праці, громадянської авіації та мореплавства.

Як зазначається у заяві, морський і повітряний транспорт – два найважливіших види діяльності, які лежать в основі глобальної торгівлі та є ключем до сталого соціально-економічного відновлення.

"Наші організації закликають уряди приділяти першочергову увагу морякам і льотним екіпажам у своїх національних програмах вакцинації COVID-19 разом з іншими основними працівниками. Моряків і екіпажі необхідно якомога швидше захистити за допомогою вакцинації, щоб полегшити їх безпечне переміщення через кордони", – йдеться у заяві.

Водночас ВООЗ зазначив, що організації повністю підтримують своєчасну розробку міжнародної узгодженої системи свідоцтв про вакцинацію (зелених паспортів вакцинації – ред.), щоб полегшити міжнародні поїздки моряків та екіпажів.

Окрім цього зазначається, що країни мають враховувати моряків та екіпажів, яким необхідно перетинати кордони під час пандемії, для отримання необхідних вакцин.

За інформацією ВООЗ, станом на січень 2021 року близько 400 тисяч моряків застрягли на бортах комерційних судів, термін їхніх контрактів давно минув, і вони не можуть бути репатрійовані. Такому ж кількістю моряків терміново необхідно приєднатися до кораблів, щоб замінити екіпажі.

Що відомо

  • Європейська комісія запропонувала створити "зелені" цифрові паспорти, які дозволятимуть вакцинованим проти COVID-19 громадянам подорожувати в межах Європейського Союзу.
  • Понад сто країн у світі відкрили свої кордони для українців. Туди станом на кінець березня можна їхати за умови дотримання правил в'їзду.
  • Кабінет міністрів ухвалив постанову, яка зобов’язує всіх іноземців робити ПЛР-тест на COVID-19 при в’їзді на територію України.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок