Куди українці можуть поїхати за кордон. МЗС назвало нові напрямки

Куди українці можуть поїхати за кордон. МЗС назвало нові напрямки

Куди українці можуть поїхати за кордон. МЗС назвало нові напрямки
. Ілюстративне фото, Unsplash

Понад сто країн у світі відкрили свої кордони для українців. Туди станом на кінець березня можна їхати за умови дотримання правил в'їзду.

Як повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, станом на 19 лютого 95 країн відкрили свої кордони для українців. За місяці їх кількість виросла на дев'ять країн — до 104, куди українці зараз можуть потрапити за умови дотримання певних правил.

Серед нових країн, які відкрили свої кордони, це Ісландія, Чорногорія, Гаїті, ГаянаКраїна в Південній Америці , Бангладеш і Габон.

"Попри зростання кількості країн, які відкриваються для українців, дуже складна ситуація у світі та Україні. Тому без нагальної необхідності утримайтесь від поїздок, а якщо вже подорожуєте, то дотримуйтесь заходів безпеки", — зазначив міністр закордонних справ.

Що відомо

  • З 25 березня Сейшельські острови відкрилися для іноземців. Наразі туди можуть потрапити туристи зі всіх країн, крім Південної Африки.
  • 19 березня Міністерство охорони здоров'я станом віднесло 44 країни до "червоної" зони за рівнем поширення COVID-19. Зокрема "червоними" стали Чорногорія, Болгарія, Чехія, Ізраїль та Албанія. Єгипет, ОАЕ та Туреччина залишилися "зеленими".

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок