Одного з підозрюваних в катастрофі Ан-26 на Харківщині звільнили з СІЗО

Одного з підозрюваних в катастрофі Ан-26 на Харківщині звільнили з СІЗО

Одного з підозрюваних в катастрофі Ан-26 на Харківщині звільнили з СІЗО
. Суспільне Харків

Суд в Києві звільнив під домашній арешт В'ячеслава Глазунова, колишнього командира військової частини у Чугуєві, де під час навчань курсантів у вересні 2020 року розбився літак Ан-26.

Суд змінив екскомандиру частини запобіжний захід з тримання під вартою на домашній арешт, підтвердив Суспільному начальник регіонального відділу інформагентства Міноборони ArmiaInform в Харківській області Віталій Саранцев.

За його словами, за рішенням суду Глазунов має перебувати під домашнім арештом не за місцем проживання, а у Києві.

Це також підтвердила дружина Глазунова Олена, яка повідомила про звільнення екскомандира з-під варти у Facebook. Вона подякувала офіцерам, які збирали підписи на підтримку її чоловіка, а також повідомила, що його здоров'я "похитнулося".

"Загострилися всі хронічні професійні захворювання. Йому потрібна медична допомога", — написала Глазунова.

Що відомо

  • В авіакатастрофі військового Ан-26 25 вересня загинули 26 людей: 19 курсантів та 7 офіцерів, члени екіпажу. Вижив один курсант.
  • У грудні 2020 року Печерський райсуд Києва взяв Глазунова під варту. За даними слідства, він затверджував планову таблицю польотів, яка передбачала так звані конвеєрні польоти, які призвели до того, що екіпаж дізнався про відмову лівого двигуна в повітрі й не зміг оперативно владнати проблему.
  • Під варту також взяли керівника польотами військової частини. Третьому підозрюваному у справі — Командувачу Повітряних Сил ЗСУ Сергію Дроздову — обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.
На початок