У Хмельницькому під стінами обласної прокуратури відбулась акція протесту

У Хмельницькому під стінами обласної прокуратури відбулась акція протесту

У Хмельницькому під стінами обласної прокуратури відбулась акція протесту
. Суспільне Поділля

Десять людей із Хмельницької крайової організації “Народний рух України” у 22 річницю з дня загибелі лідера Руху В’ячеслава Чорновола зібралися біля обласної прокуратури на протестну акцію.

Організатор мітингу Віктор Галущак каже: зібрали мінімальну кількість людей, аби не створювати скупчення.

Мітингарі написали звернення обласному прокурору з вимогою передати його в генеральну прокуратуру.

“Ми хочемо, щоб прокурор області зініціював звернення до генерального прокурора, щоб створили комісію і Венедиктова її очолила і розслідувала справу вбивства Чорновола. Нічого абсолютно не зрушується з місця”, - каже Віктор Галущак.

Мітингарі написали звернення обласному прокурору з вимогою передати його в генеральну прокуратуру
Мітингарі написали звернення обласному прокурору з вимогою передати його в генеральну прокуратуру. Інфографіка: Суспільне Поділля

Заступник голови крайової організації Олег Мороз, який очолює три громадські спілки розповідає: за останні пів року жодного разу не потрапив на прийом.

“Постійно звертаються люди з різних приводів, і ми вимушені звертатися до прокурора області. Я, як голова трьох фактично обласних організацій, не можу попасти до нього на прийом. Взагалі. По любому приводу – то пандемія, то ще щось”, - пояснює Олег Мороз.

Дунаєвецький активіст Василь Гандзюк розказує, що справу його побиття в 14-му році досі не розкрита.

“Спочатку рік була в Дунаївцях, потім в Кам'янці, тепер в головному слідчому управлінні області. Ніяке слідство не ведеться, я пишу клопотання, мені дають відписки”, - говорить активіст.

До мітингарів вийшов прокурор Анатолій Вендель. Який погодився прокоментувати просування розслідування справи побиття Василя Гандзюка: “Розслідування ще триває, я не можу розкрити, що проводиться, бо є ризик, що це вплине на їх результат і на встановлення істини”.

Написане обласному прокурору звернення учасники акції занесли в прокуратуру.

Читайте також

На початок