У Польщі помер ще один українець, травмований в аварії автобуса

У Польщі помер ще один українець, травмований в аварії автобуса

Ексклюзивно
У Польщі помер ще один українець, травмований в аварії автобуса
. PAP/ Darek Delmanovich

У польській лікарні 24 березня помер ще один українець, який травмувався під час аварії українського автобуса "Познань-Херсон" 6 березня.

Про це Суспільному повідомив речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко.

"Вчора (24 березня – ред.) в лікарні Жешува помер громадянин України – пасажир автобуса, який потрапив в ДТП поблизу місцевості Кашице 6 березня. Його родина поінформована, зараз вирішується питання репатріації тіла до України", – розповів Ніколенко.

Читайте також: Смертельні рейси: чому автобуси з українцями потрапляють в ДТП у Польщі

Він додав, що наразі кількість загиблих в аварії 6 березня зросла до шести осіб. У лікарнях залишаються двоє українців, серед яких одна громадянка у важкому стані.

Генеральний консул України в Любліні Василь Павлюк розповів Суспільному, що чоловік помер вночі, наразі триває розтин. Окрім цього він розповів про стан потерпілих:

"Вона (одна з пасажирок, травмована в аварії 22 березня – ред.) теж у важкому стані, операції проведені там, дуже в важкому стані. І ще дівчинка, яка в Перемишлі знаходиться від першої аварії, так саме ще в комі й не можуть її поки вивести з коми, теж важкий стан", – розповів Павлюк.

Що відомо

  • Вночі 22 березня у Польщі, поблизу пункту обслуговування пасажирів Кашице, перекинувся мікроавтобус із десятьма українцями. В наслідок аварії одна людина загинула, а п'ятеро отримали травми й були ушпиталені.
  • 6 березня приблизно на тому ж самому місці, на автостраді A4 поблизу міста Радимно Підкарпатського воєводства, за 30 кілометрів від кордону з Україною, сталася аварія. Тоді рейсовий автобус "Познань-Херсон" перекинувся, з’їжджаючи з автомагістралі A4 до пункту обслуговування пасажирів Кашице. У ньому перебували 57 осіб, зокрема двоє водіїв.
  • У МЗС України Суспільному повідомили, у результаті ДТП загинули п'ятеро пасажирів, одну людину вдалося реанімувати. За даними видання RMF24, 29 постраждалих госпіталізували, 14 перебувають у тяжкому стані. Як наразі відомо, дев'ятеро постраждалих перебувають у тяжкому стані, одна людина – у комі.
  • Водій, який перебував за кермом автобуса на момент аварії, отримав офіційні звинувачення від польської прокуратури у ненавмисному скоєнні ДТП.
  • У Польщі протягом тижня планують встановити додаткові попереджувальні знаки на автодорозі, де трапилися дві аварії з українськими автобусами.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок