Львівська опера під час локдауну транслюватиме вистави онлайн

Львівська опера під час локдауну транслюватиме вистави онлайн

Львівська опера під час локдауну транслюватиме вистави онлайн
. Суспільне Львів

У Львівській національній опері глядачам пропонують безкоштовно переглянути вже відомі та нові постановки театру в онлайн-форматі. Про це повідомили у пресслужбі Львівської опери.

Для перегляду є доступними твори сучасних композиторів та оперна класика — феєрія "Коли цвіте папороть" Євгена Станковича, опера для сімейного перегляду "Лис Микита" Івана Небесного та сучасна постановка опери "Дон Жуан" Вольфганга Амадея Моцарта.

Феєрія "Коли цвіте папороть"
Феєрія "Коли цвіте папороть". Львівська опера

Феєрію "Коли цвіте папороть" на львівській сцені представили майже через 40 років після написання, у 2017 році. Протягом цього часу вистава була заборонена радянською владою. Режисером сучасної версії став Василь Вовкун. Серед солістів дійства — Ніна Матвієнко та Михайло Малафій. Переглянути виставу можна за посиланням.

"Лис Микита"
"Лис Микита". Львівський театр опери та балету

Виставу "Лис Микита" за однойменною казкою-поемою Івана Франка представили у 2020 році. Відтоді вона стала хітом опери та потрапила у короткий список Шевченківської премії у галузі театрального мистецтва.У постановці — повітряні акробати, світлові спецефекти, 3D-анімація, у мелодиці – цимбали, ліра, бандура та трембіта. Музику до цього твору, за лібрето Василя Вовкуна, написав сучасний український композитор Іван Небесний. Переглянути виставу можна за посиланням.

Постановка "Дон Жуан"
Постановка "Дон Жуан". Львівська національна опера

Прем'єра нової постановки "Дон Жуана" відбулась у 2018 році. Над постановкою працював диригент Юрій Бервецький, художник Тадей Риндзак, італійський балетмейстер Марчелло Алджері та хормейстер Вадим Яценко. Переглянути виставу можна за посиланням.

Відеовистави зняли за підтримки Українського культурного фонду.

Читайте також: Постановка львівської опери у переліку на здобуття Шевченківської премії

На початок