МВС готує ще кілька підозр за пошкодження будівлі ОПУ на акції на підтримку Стерненка – Геращенко

МВС готує ще кілька підозр за пошкодження будівлі ОПУ на акції на підтримку Стерненка – Геращенко

Оновлено
МВС готує ще кілька підозр за пошкодження будівлі ОПУ на акції на підтримку Стерненка – Геращенко
. Суспільне, Влада Прізова

Міністерство внутрішніх справ готує ще кілька підозр за пошкодження будівлі Офісу президента під час акції на підтримку засудженого ексочільника одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка.

Про це в ефірі "Суспільна Студія" повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Зараз слідчі з прокурорами передивились відео і готується ще декілька підозр, які всі будуть обґрунтовані та підтверджені фактами й відеоматеріалами. Це ті особи, які спотворили державне майно, які робили наругу над державними символами", – сказав Геращенко.

Читайте також: "‎Не чуєш? Побачиш". Прихильники Стерненка облили ОП червоною фарбою та влаштували феєрверк

Окрім цього, за його словами, в суботу ввечері, 20 березня, затримали чоловіка, який, за версією слідства, розбивав вікна у дверях Офісу президента. Ним виявився письменник та ветеран Влад Сорда.

Водночас голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що мітинг, який відбувався біля ОП 20 березня, "не є мирним протестом".

"Люди, які прийшли на вулицю Банкову, були налаштовані на провокацію конфлікту. Те, що відбувалося в суботу, є абсолютно неприпустимим для демократичної держави, яка перебуває у стані війни та дуже дорогою ціною завоювала своє право на свободу та незалежність", – сказав він.

Що відомо

  • Ввечері 20 березня біля Офісу президента у Києві відбулася акція на підтримку Сергія Стерненка, якому 20 березня виповнилося 26 років. Під час акції пікетувальники кидали димові шашки, палили фаєри. Також вони обмалювали будівлю ОП нецензурними надписами та пошкодили вхідні двері.
  • Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розцінив дії учасників акції як хуліганство та заявив, що всі, хто вчиняв незаконні дії, будуть покарані.
  • Вранці 21 березня поліція провела слідчі дії біля будівлі Офісу президента після заворушень.
  • В Офісі президента оцінили збитки від погрому будівлі приблизно у 2 мільйони гривень.
  • Кабмін засудив вандалізм та наругу над державними символами під час акції протесту під ОП та закликав МВС та СБУ провести розслідування.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок