Дестьо виграв останню гонку біатлонного сезону, Йоганнес Бьо - виграв сезон Кубка світу. Результати

Дестьо виграв останню гонку біатлонного сезону, Йоганнес Бьо - виграв сезон Кубка світу. Результати

Дестьо виграв останню гонку біатлонного сезону, Йоганнес Бьо - виграв сезон Кубка світу. Результати
. AP

Дмитро Підручний - 27-й.

Останній біатлонний старт сезону - чоловічий мас-старт. 15 км мусили подолати біатлоністи у сезоні-2020/21 у шведському Естерсунді.

Перед початком гонки найголовнішою інтригою було те, хто переможе у боротьбі за Великий кришталевий глобус. Перевага норвежця Штурли Легрейда перед Йоганнесом Бьо складала всього в 1 очко, але цього могло вистачити за умов фінішу у топ-8. Та обгону Бьо.

Читайте також: Йоганнес Бьо проти Штурли Легрейда. Усі варіанти розв'язки боротьби за Кубок світу з біатлону

Ускладнювало гонку також і те, що в Естерсунді останні два дні біатлоністи були змушені бігти за непростих погодних умов. В цих умовах на дистанцію вийшов і єдиний із українців у чоловічому мас-старті - Дмитро Підручний. Але погода на трасі, у порівнянні із жіночою гонкою, суттєво покращилася.

Для Дмитра Підручного гонка розпочалася з одного кола штрафу. У боротьбі між Легрейдом і Бьо уперед вийшов саме Штурла - чиста стрільба проти одного кола штрафу у Йоганнеса.

Перед другим вогневим рубежем Підручний втратив ще 2 позиції, підходячи до неї на 22-му місці. Ще одне коло штрафу - і відставання українського біатлоністу збільшилося до 1:20 хвилин. Легрейд та Бьо пішли на кола штрафу і вийшли у відстані у 15 секунд один від одного.

Відставання Підручного перед третьою стрільбою збільшилося до 1:43 хвилини. Перед вогневим рубежем українця встигли відстрілятися Легрейд та Бьо - Штурла із колом штрафу вийшов позаду Йоганнеса, який закрив всі 5 мішеней. Майже ті ж 15 секунд, але на користь Бьо. Підручний відправився ще на коло штрафу.

Під час останньої стрільби хибили і Бьо, і Легрейд. Але Йоганнес пішов лише на одне коло штрафу, а Штурла - на два, завдяки чому гарантував собі Великий кришталевий глобус.

На фініші Бьо спробував навіть зачепитися за перемогу. За півтора кілометри до фінішу програш лідерові складав лише 8 секунд. Однак Сімон Дестьйо, який випередив росіянина Латипова, збільшив перевагу і над норвежцем. Однак саме Бьо фінішував третім і став володарем Великого кришталевого глобусу. Дмитро Підручний, який останню стрільбу пройшов із ще одним колом штрафу, фінішував на 27-й позиції.

Естерсунд. Чоловіки. Мас-старт. Результати гонки

  1. Сімон Дестьйо (Франція, 0+1+1+0) 35:43.7
  2. Едуард Латипов (Росія, 0+0+2+0) +8.9
  3. Йоганнес Бьо (Норвегія, 1+1+0+1) +17.5
  4. Ветле Шостад Крістіансен (Норвегія, 0+1+1+1) +32.2
  5. Бенедікт Долль (Німеччина, 0+1+0+3) +36.9
  6. Тарьєй Бьо (Норвегія, 1+0+2+1) +38.2

...

27. Дмитро Підручний (Україна, 1+1+1+1) +2:36.7

На початок