Іноземцям буде необхідний негативний ПРЛ-тест для в'їзду в Україну – Степанов

Іноземцям буде необхідний негативний ПРЛ-тест для в'їзду в Україну – Степанов

Іноземцям буде необхідний негативний ПРЛ-тест для в'їзду в Україну – Степанов
.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні планують зробити умовою в'їзду для іноземців надання негативного результату тесту на COVID-19.

Про це Степанов повідомив у Раді 19 березня.

За словами міністра, тест має бути зроблений не більш ніж за 48 годин до в'їзду до країни.

"Міністерством охорони здоров'я винесено на розгляд уряду зміни до постанови, які це передбачають (довідку про негативний тест на COVID-19 – ред.). Впевнений, що на найближчому засіданні уряду це питання буде розглянуто і всі громадяни інших країн, які в'їжджають до України, незалежно від рівня захворюваності в їх країнах, повинна буде надати довідку про ПРЛ-тест, який зроблений не більше ніж за 48 годин до в'їзду", – сказав Степанов.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомляв, що Україна не впроваджуватиме жодних "імунних паспортів" і видаватиме довідки про щеплення проти COVID-19 у разі потреби, якщо це потрібно буде для перетину кордонів.

Водночас Європейська комісія запропонувала створити "зелені" цифрові паспорти, які дозволятимуть вакцинованим проти COVID-19 громадянам подорожувати в межах Європейського Союзу. Ними зможуть користуватися й громадяни інших країн, які провакциновані, мають антитіла чи негативний тест на коронавірус, та мають право на подорожі в межах ЄС.

Що відомо

  • Керівні органи ЄС погодили запуск системи реєстрації для подорожей до Євросоюзу громадян третіх країн.
  • Українці для того, щоб потрапити в Туреччину, повинні будуть за 72 години до вильоту заповнити електронну анкету. Нові правила починають діяти з 15 березня.
  • Ізраїль додав Київ до переліку міст, в які дозволено здійснювати авіарейси з міжнародного аеропорту імені Бен-Гуріона.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок