СБУ заявила про викриття каналу фінансування міжнародного тероризму

СБУ заявила про викриття каналу фінансування міжнародного тероризму

СБУ заявила про викриття каналу фінансування міжнародного тероризму
. СБУ

Служба безпеки заявила про викриття угруповання, яке здійснювало грошові перекази в обхід банків, зокрема, для фінансування міжнародних терористичних угруповань.

Як повідомляє пресслужба СБУ, угруповання, яке базувалося на Київщині, було організоване вихідцями із Сирії. За словами правоохоронців, вони проводили транзакції в обхід банків в межах так званої системи "хавала"Неформальна фінансово-розрахункова система, яка ґрунтується на взаємних вимогах і зобов'язаннях між брокерами. Використовується переважно у країнах Близького та Середнього Сходу..

"Оперативники спецслужби встановили, що через систему, яка функціонує поза українським законодавством та поза контролем фінансового моніторингу України, ділки проводили фінансові операції в інтересах учасників міжнародних терористичних угруповань", – йдеться у повідомленні.

СБУ заявила про викриття каналу фінансування міжнародного тероризму
СБУ заявила про викриття каналу фінансування міжнародного тероризму. СБУ

За результатами низки обшуків, проведених у Київській та Одеській областях, правоохоронці вилучили готівку на понад 3,9 мільйона гривень, банківські картки, які використовувались для незаконних операцій, а також "чорну бухгалтерію" та інші докази незаконної діяльності "банкірів".

Правоохоронці вже повідомили організатору схеми про підозру у легалізації грошей, одержаних злочинним шляхом, та фінансуванні тероризму. Викриття злочинної схеми проводилося спільно з Печерським УП ГУ Нацполіції в м. Києві під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури № 6.

Що відомо

  • На Луганщині правоохоронці оголосили у розшук екскерівника вагонобудівного заводу, якого підозрюють у фінансуванні терористичної організації "ЛНР".
  • Кату та двом конвоїрам "Ізоляції" оголосили про підозру.
  • У Черкасах Служба безпеки викрила організоване наркоугруповання.

На початок