У Тернополі вакцинували громадських активістів

У Тернополі вакцинували громадських активістів

У Тернополі вакцинували громадських активістів
. Суспільне Тернопіль

570 людей вакцинували від COVID-19 на Тернопільщині сьогодні. Про це розповіла начальниця обласного управління охорони здоров’я Ольга Ярмоленко.

За її словами, окрім медиків, у Тернополі сьогодні щепили громадських активістів. Серед них – тернополяни Володимир та Ірина Шевченки.

"В рамках того, що зараз громадським діячам і публічним людям можна зробити щеплення, я зголосився на вакцинацію. Сьогодні підписав ось таку добровільну згоду і зараз готовий вакцинуватися разом з дружиною", – каже Володимир Шевченко.

"Ми так і планували навіть на самому початку пандемії, що будемо максимально ізолюватися від всіляких заходів, щоб дочекатися вакцинації і ми її дочекалися. Ми не хворіли і тому зараз, щоб попередити можливі наслідки, прийшли вакцинуватися", – розповіла Ірина Шевченко.

Після вакцинації Ірина Шевченко розповіла, як почувається:

"Не так боляче, як я собі уявляла і я сподіваюся, що все пройде добре. Тепер будемо чекати, бо треба буде вакцинуватися в другу чергу".

Регіональна координаторка вакцинації Марія Павельєва розповіла, подружжя Шевченків отримали щеплення, тому що відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я під час першої хвилі вакцинації невикористану на медпрацівників вакцину можуть вводити громадським діячам або лідерам думок.

Всього з початку вакцинації на Тернопільщині щепили 3 тисячі 78 осіб, розповіла Ольга Ярмоленко. В Україні ж вакцину від COVID-19 отримали 38 тисяч 274 людини, розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Це – дані на ранок.

Що відомо

На початок