Користь вакцини AstraZeneca перевищує ризики щодо неї — ВООЗ

Користь вакцини AstraZeneca перевищує ризики щодо неї — ВООЗ

Користь вакцини AstraZeneca перевищує ризики щодо неї — ВООЗ
. Вакцина АstraZeneca, фото: AP

Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє, що користь вакцини від COVID-19 AstraZeneca перевищує негативні дані про неї.

"Позиція Комітету з оцінки ризиків фармаконагляду Європейського агентства з лікарських засобів полягає в тому, що переваги вакцини, як і раніше, переважують її ризики, і вакцину можна продовжувати вводити, поки триває розслідування випадків тромбоемболічних подій", — ідеться у повідомленні пресслужби ВООЗ за підсумками брифінгу 12 березня.

Згідно з ним, глобальний консультативний комітет ВООЗ з безпеки вакцин систематично розглядає будь-які й проблеми, пов'язані з безпекою вакцини COVID-19, і збирається кожні два тижні, щоб повідомити ВООЗ про будь-які моменти з вакцинами, які викликають занепокоєння.

Зазначається, що як тільки ВООЗ отримає повне уявлення про ці події, результати й будь-які зміни поточних рекомендацій "будуть негайно доведені до відома громадськості".

У ВООЗ додали, що вакцинація проти COVID-19 не знизить смертність від інших причин. Смерть від інших причин продовжиться, у тому числі після вакцинації, але без причинно-наслідкового зв'язку.

Станом на 9 березня, за даними ВООЗ, не було виявлено випадків смерті від вакцини COVID-19.

Читайте також: Перші побічні ефекти вакцинації від СOVID-19. Чи є це допустимою нормою

Що відомо

  • У Міністерстві охорони здоров'я спростували неправдиву інформацію про низьку ефективність вакцини Oxford/AstraZeneca (CoviShield) та про важкі наслідки після щеплення.
  • Протягом доби 11 березня вакцину від COVID-19 в України отримали 8859 людей, що на 3 тисячі більше, ніж добою раніше.
  • В Україні 24 лютого розпочалася кампанія з вакцинації населення проти COVID-19. За день першу дозу вакцини отримали майже 160 людей. Першим в Україні вакцину отримав лікар з ковідного відділення Черкаської обласної лікарні Євген Горенко.
На початок