Довженко-Центр опублікував звіт роботи за останні п'ять років

Довженко-Центр опублікував звіт роботи за останні п'ять років

Довженко-Центр опублікував звіт роботи за останні п'ять років
. Довженко-Центр

За цей час державний фільмофонд перетворили на успішний культурний центр, який проводить кінофестивалі, освітні події та видає книжки. Значно збільшили музейний, архівний та кінозапас, провели утилізацію.

Довженко-Центр показував стабільний фінансовий ріст увесь цей час — крім критичного для всієї сфери 2020-го. Втім, навіть за карантинних умов їм вдавалося проводити власні заходи, які залишилися прибутковими.

Ознайомитися з детальним звітом та усіма цифрами можна на офіційному сайті.

Сьогодні Довженко-Центр — не лише фізичне сховище кінострічок та архівних документів і кінокопіювальна лабораторія, але й ціла низка напрямів. На його базі працює музей кіно з виставковою програмою, медіатека, що втілює онлайн-проєкти, національна та міжнародна кінодистрибуція. Книжкове видавництво центру вже другий рік поспіль отримує відзнаки національних книжкових конкурсів. А десятки кінопоказів, ретроспектив, фестивальних та освітніх подій мають постійну численну аудиторію та увагу ЗМІ.

Довженко-Центр — це десятки кінопоказів, ретроспектив, фестивальних та освітніх подій.
Довженко-Центр — це десятки кінопоказів, ретроспектив, фестивальних та освітніх подій. Довженко-Центр

На базі центру також діє перформативний простір СЦЕНА 6. Це унікальний для України майданчик, створений не лише для реалізації власних проєктів, але й для підтримки численних незалежних театральних компаній, музичних та комедійних колективів.

Серед партнерів Довженко-Центру чимало міжнародних інституцій, з якими вони реалізують міждисциплінарні проєкти. Це Український інститут, Goethe-Institut в Україні, Французький інститут в Україні, British Council Ukraine, Італійський інститут культури в Україні, Посольство Швейцарії в Україні, Посольство Литви в Україні та інші.

Креативна директорка Довженко-Центру Ольга Жук зазначила, що цей звіт команда культурної інституції робила за тривожних часів. У гендиректора центру Івана Козленка за тиждень закінчується контракт, а паспорт бюджетної програми, за якою здійснюється державна підтримка центру, досі не затвердили.

Що відомо

Минулого року Довженко-Центр вже опинявся під загрозою припинення існування. Тоді проєкт паспорту бюджетної програми теж не затвердили вчасно. Центр не отримав державне фінансування, тому не міг сплачувати податки та виконувати свої зобов'язання перед партнерами, співробітниками та зберігати фонд у належному стані.

Читайте також

Українська стрічка отримала американську премію Cinema Eye Honors

"Скажене весілля 3": криза середнього віку і прощання з хорошою комедією

Хор з фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" припиняє існування

На початок