У мобільному госпіталі Прикарпаття лікуються три пацієнтки з COVID-19

У мобільному госпіталі Прикарпаття лікуються три пацієнтки з COVID-19

У мобільному госпіталі Прикарпаття лікуються три пацієнтки з COVID-19
. Суспільне Карпати

Станом на 19:00 десятого березня на Івано-Франківщині у мобільному госпіталі перебувають три пацієнтки з коронавірусною інфекцією. Про це Суспільному Карпати повідомив голова Богородчанської територіальної громади Ростислав Заремба.

"Це троє жінок 1961-го, 1962-го та 1964-го років народження. Усі - середнього стану важкості. У них діагностована коронавірусна інфекція, яка супроводжувалася двосторонньою пневмонією", - каже очільник громади.

А також зазначив, що у госпіталі є належні умови для надання допомоги, і вони відповідають протоколам лікування хворих на COVID-19. У секційних модулях розгорнуто 120 ортопедичних ліжок, біля кожного розміщена ін’єкційна стійка, монітор стану пацієнта та кисневий концентратор.

"Завдання стоїть таке - перебування цих людей в госпіталі протягом 3-5 днів, втримати їх у середньому стані важкості і не допустити до того стану, коли б їм вже потрібна була реанімаційна допомога, оскільки місць інтенсивної терапії і в нас в лікарні, і в цілій області є обмаль", - каже Ростислав Заремба.

Нагадаємо, у мобільний госпіталь, що розташований на території Богородчанської центральної районної лікарні, сьогодні ушпиталили першого пацієнта. Про це розповів директор КНП "Богородчанська ЦРЛ" Іван Коляджин.

Що відомо

На початок