На Прикарпатті розгорнуть мобільний госпіталь для хворих на COVID-19. Віктор Ляшко

На Прикарпатті розгорнуть мобільний госпіталь для хворих на COVID-19. Віктор Ляшко

На Прикарпатті розгорнуть мобільний госпіталь для хворих на COVID-19. Віктор Ляшко
. Суспільне Карпати

Приблизно 600 додаткових ліжок та мобільний госпіталь розгорнуть для хворих на COVID-19. Про це на комісії ТЕБ і НС повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Віктор Ляшко прибув на Прикарпаття 16-го лютого. Він вже встиг проінспектувати кілька медичних закладів, які лікують хворих на коронавірусну інфекцію.

За його словами, розгортати ліжко-місця будуть поступово, зробити це планують до кінця тижня. Зокрема, повністю переформатують у "ковідну" Богородчанську лікарню. В інших медзакладах, які надають допомогу хворим з COVID-19, планують додатково встановити по 10-20 ліжок.

"З цих 600 ліжок 250 мають кисневу терапію. Область також закупила 115 концентраторів, які сьогодні довезуть. Комісія також має звернутися з проханням доправити до Богородчан госпіталь ДСНС, в якому буде щонайменше 120 кисневих концентраторів, що дасть змогу збільшити кількість ліжок", - зазначив Ляшко.

Головний санітарний лікар назвав ситуацію із захворюваністю на COVID-19 на Прикарпатті майже критичною.

"Ситуація залишається напруженою. Всі доручення на рівні області виконано. Останні 10 днів значне зростання кількості хворих та госпіталізованих. Для нас є критичним зробити все, щоб всі мешканці отримали вчасну і якісну допомогу. Система охорони має свою межу. Без уведення додаткових заходів з недугою не впорається жодна країна світу. Закликаю дотримуватися епідемічних норм", - зазначив Ляшко.

В.о. директора департаменту охорони здоров’я Володимир Дзьомбак розповів, що на Прикарпатті впродовж останнього місяця захворюваність зросла майже учетверо. За тиждень госпіталізують приблизно 1 430 людей.

"Щодня бригади і сімейні лікарі спрямовують у лікарні від 80-120 пацієнтів. Це значить, що заклади працюють наповну або в критичних ситуаціях. Медичну допомогу надають 26 закладів, визначених для лікування хворих. Ми виконали всі вимоги, які поставив уряд і держава. Ми є на другому місці за кількістю розгорнутих ліжок. Завантаженість ліжок зросла з 33 % до 77 %", - сказав Володимир Дзьомбак.

Нагадаємо, 16-го лютого головний санітарний лікар області Руслан Савчук повідомив Суспільному, що на Прикарпатті розгорнуть додатково ще 250 ліжко-місць. Також почнуть госпіталізовувати хворих на COVID-19 у Заболотівську райлікарню та Верховинську центральну районну лікарню.

Що відомо

На початок