Травмовані під час вибуху у кропивницькій квартирі лікуватимуться три тижні

Травмовані під час вибуху у кропивницькій квартирі лікуватимуться три тижні

Травмовані під час вибуху у кропивницькій квартирі лікуватимуться три тижні
. Суспільне Кропивницький

Двоє людей, які травмувалися під час вибуху у будинку на вулиці Юрія Коваленка у Кропивницькому, лікуватимуться три тижні. З опіками шкіри їх госпіталізували до обласної лікарні . Пожежу гасили 20 рятувальників — розповіла Суспільному речниця служби надзвичайних ситуацій Оксана Мачак. Через пожежу 36 квартир будинку залишились без газу.

Вибух і пожежа стались 9 березня в однокімнатній квартирі на другому поверсі. 36 квартир евакуювали. Виклик рятувальники отримали о 19:52, о 20:40 вогонь загасили. Уламки віконної рами, скло та речі з помешкання, де стався вибух, лежали на дитячому майданчику та прибудинковій території. Мешканці чекали під будинком з речами, які встигли винести. "У нас лопнула стіна і все чорне у квартирі після вибуху. Навіть, шпалери розірвались і відлетіли від стіни. Наскільки я знаю, там жила молода пара. Вони залишили каструлю на плиті й пішли з дому. Коли повернулись і увімкнули світло – все вибухнуло", — розповіла мешканка будинку Рузілія Зіннатулліна.

Станіслав Скрижевський допомагав евакуйовувати людей з будинку. "Я зустрів господаря за 30 секунд до того, як він зайшов у квартиру. Я йшов до виходу і почув вибух. Зрозумів, що матір на 6-му поверсі. Сказав викликати рятувальників. На першому поверсі впали двері. Їх вивернули й випустили бабусю з дідусем".

Будинок обстежили, причину вибуху назвати не можуть — сказав начальник відділу служби надзвичайних ситуацій в області Валерій Жилін. "Можливо, це пов'язано з вибухом газу, але це попередня версія, яку потрібно перевірити. Фахівці управління капітального будівництва оглянули будинок. Суттєвих будівельних пошкоджень, несучих конструкцій немає, тому будівля не в аварійному стані".

Травмовані під час вибуху у кропивницькій квартирі лікуватимуться три тижні
Суспільне Кропивницький

О 21-ій годині у будинку відновили світло на всіх поверхах, окрім другого. Мешканцям дозволили повернутись у квартири. Сьогодні об 11.30-ть господарів квартири, де стався вибух і пожежа, на місці не було. Вікна закриті плівкою. Мешканці будинку відмивали двері та стіни від сажі. На другому поверсі будинку світла не було, працював електрик. "Через годину світло буде, але окрім тієї квартири, де стався вибух", — сказав електрик Василь Удовиченко.

О 12-ій годину подачі газу на під’їзд не було. Газопостачання відновлять після обстеження мережі, розповіла технічна директорка підприємства "Кіровоградгаз" Ірина Бородько.

Двох мешканців квартири з опіками шкіри після вибуху госпіталізували до опікового відділення обласної лікарні. Говорити з журналістами вони відмовились – сказала завідувачка Наталія Корчака. "Це дівчина 18-ти років і хлопець – 23 роки. Вони отримали опіки полум'ям. Глибина поверхнева. Все загоїться самостійно. Постраждали голова, обличчя і руки. Вони активні, ходять самостійно й себе обслуговують. Треба час на відновлення шкіри, але все буде добре".

Лікарка додала, травмовані під час вибуху лікуватимуться три тижні.

За словами начальника міського управління з питань надзвичайних ситуацій Сергія Коваленка, на 17:00 відновили газопостачання у 27 квартирах із 36.

Читайте також

На початок