НАЗК вручило меру Львова Андрію Садовому 14 протоколів. Що про це відомо

НАЗК вручило меру Львова Андрію Садовому 14 протоколів. Що про це відомо

НАЗК вручило меру Львова Андрію Садовому 14 протоколів. Що про це відомо
. Колаж, Суспільне Львів

У середу, 10 березня, мер Львова Андрій Садовий повідомив, що отримав 14 протоколів від Національного агентства з запобігання корупції. Про це Садовий написав у Facebook.

За словами міського голови Львова, прокуратура звернулася до НАЗК із заявою про те, що він втручається у її діяльність. Зокрема, йдеться про справу очільниці міського управління комунальної власності Інни Свистун. Прокуратура висунула їй підозру у службовій недбалості, внаслідок якої міський бюджет нібито недоотримав майже 1,2 млн грн.

За словами мера Львова, він звернувся до депутатів, Генпрокурора, НАБУ, вважаючи звинувачення "абсурдними". 31 грудня 2020 року суд виніс виправдальний вирок у справі Інни Свистун.

"Минулого року прокуратура поставила під сумнів правильність ухвали міської ради від 2007 року про знижку для ГО. Думаю всім відомо, що у Львові, як і в багатьох інших містах, громадські організації можуть отримати знижку на оренду комунального майна. Це важливо для повноцінної діяльності людей, які часто виконують функції, які мала б робити держава", — написав Андрій Садовий.

Позиція Прокуратури

Позивачем у цій справі є Національне агентство із запобігання корупції, а прокуратура лише підтримує протоколи у суді, розповів Суспільному начальник інформаційної політики Львівської обласної прокуратури Данило Антощак. Через те, що протокол не належить прокуратурі, по суті справи там не коментують.

"Згідно чинного законодавства, ми підтримуємо протоколи, які складаються поліцією чи органами НАЗК, в даному випадку НАЗК. Ми бачимо, що є протокол і зобов'язані його підтримувати. Ми забезпечуємо представництво протоколу", — сказав Данило Антощак.

10 березня у Галицькому суді Львова мало відбулося засідання, однак його перенесли. За словами Данила Антощака, адвокат відповідача — Андрія Садового мав бути у цей час на іншому судовому засіданні та клопотав про відкладення. Наразі дата наступного засідання невідома.

"У суд ми ходили для того, щоб зрозуміти суть самого спору та ознайомитися з ним. Коли буде відома дата наступного засідання керівництво в праві визначити, хто буде представляти інтереси прокуратури чи це буде обласна прокуратура чи окружна, адже з 15 березня 2021 року набуває чинності наказ про створення окружних прокуратур", — додав начальник інформаційної політики Львівської обласної прокуратури Данило Антощак.

Що кажуть у НАЗК

На сайті НАЗК 10 березня з'явився звіт про те, що агентство направило 84 адмінпротоколи до суду. З них 14 стосовно Андрія Садового "за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів".

Кореспонденти Суспільного надіслали інформаційний запит на електронну адресу НАЗК та чекають відповіді.

Що відомо

  • Інні Свистун висунули підозру у службовій недбалості 6 травня. За версією прокуратури, начальниця управління комунальної власності укладала деякі договори про оренду за заниженою ставкою, через що міський бюджет недоотримав майже 1,2 млн грн.
  • 7 травня суд обрав запобіжний захід для керівниці міського управління комунальної власності та обласної депутатки Інни Свистун.
  • Суддя призначив заставу у розмірі 42 тисячі гривень. На час слідства чиновницю відсторонили від займаної посади.
  • 26 травня, апеляційний суд поновив на роботі начальницю львівського міського управління комунальної власності Інну Свистун.
  • 31 грудня 2020 року суд виніс виправдальний вирок у справі Інни Свистун.

На початок