На Херсонщині чоловіка судитимуть за те, що незаконно купив 100 кг риби

На Херсонщині чоловіка судитимуть за те, що незаконно купив 100 кг риби

На Херсонщині чоловіка судитимуть за те, що незаконно купив 100 кг риби
. Азовський рибоохоронний патруль

У Генічеську Херсонської області затримали чоловіка, який скупив у браконьєрів по пів сотні кілограмів камбали-глоса та пеленгаса.

Як повідомив другий відділ Азовського рибоохоронного патруля, незаконну купівлю виявили спільно з поліцією під час рейду.

У кого купив чоловік 48 кілограмів камбали-глоса та 52 кілограми пеленгаса невідомо. Документів, які б підтверджували законність оборудки, він не мав.

На Херсонщині чоловік незаконно купив 100 кг риби і відповідатиме перед судом
Азовський рибоохоронний патруль

Рибоохоронні патрульні вважають, що своїми діями покупець порушив п. 3.14 Правил любительського і спортивного рибальства, яким забороняється продаж або скуповування риби, ікри і водних безхребетних та продуктів їх переробки без наявності документа, який підтверджує законність їх придбання, та сертифіката якості.

Тому на порушника склали протокол за ч. 1 ст.88-1 КпАП УкраїниПорушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої..

Справа буде розглянута Генічеським районним судом.

Що відомо:

  • З 14 лютого - на любительський та спортивний, з 15 лютого - на промисловий: на Херсонщині розпочалась заборона на лов камбали-глоса в акваторії Чорного моря у зоні контролю управління Державного агентства рибного господарства у Херсонській області. Заборона діятиме на період нересту камбали.

На початок