Сербська влада звинувачує ексурядовців та мафію у прослуховуванні президента

Сербська влада звинувачує ексурядовців та мафію у прослуховуванні президента

Сербська влада звинувачує ексурядовців та мафію у прослуховуванні президента
. srbijadanas.com

Представники уряду Сербії заявили, що розмови президента країни Александара Вучича та членів його родини незаконно прослуховувалися протягом років.

Як повідомив міністр внутрішніх справ Сербії Александара Вуліна, це виявило нещодавно проведене розслідування. За даними правоохоронців, загалом Вучича та його родину прослуховували 1572 рази, повідомляє N1.

"1572 телефонні розмови були незаконно записані. Вони були зафіксовані без будь-якої правової підстави, без будь-якої міліцейської підстави, без будь-якої причини", – сказав Вулін.

Міністр заявив, що окрім президента прослуховувалися розмови його брата Андрея, батька Анджелка та сина Данила. Вулін додав, що ці записи передавалися "деяким високопосадовцям з МВС", у зв’язку з чим міністерство проводить перевірку своїх співробітників за допомогою поліграфа.

Прем’єр-міністерка країни Анна Брнабич заявила сербському виданню "Новости", що до прослуховування можуть бути причетні представники колишнього уряду країни та кримінальних кіл Сербії.

"Його та його сім'ю підслуховували люди, які були там, щоб охороняти його або захищати від прослуховування іноземних служб. Це тривало місяцями, а може і роками, це була спроба перевороту", – сказала вона.

При цьому мер міста Новий Сад та заступник голови Сербської прогресивної партії Мілош Вучевич припустив, що до прослуховування родини Вучича причетні "міністерства, директори та інші партійні чиновники", повідомляє N1Info. Однак він заявив, що рейтинг президента та довіра до нього громадськості "настільки високі, що навіть гіпотетично немає сенсу говорити, що хтось може йому загрожувати".

Що відомо

  • На парламентських виборах у Сербії у червні минулого року перемогла пропрезидентська партія.
  • У липні 2020 року у Сербії відбулися протести через запровадження карантину. Мітингувальники штурмували будівлю парламенту, понад пів сотні поранених.
  • Експерт розповів, чого чекати від перемовин між Сербією та Косово.

На початок