Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії
. Джерело: сайт Херсонської обласної ради

Спортсмени Херсонської школи вищої спортивної майстерності здобули 4 олімпійські ліцензії. Вони змагатимуться на ХХХІІ літніх Олімпійських іграх.

Про це повідомляється на офіційному сайті Херсонської обласної ради.

Так, Україну представлятиме наш легкоатлет Андрій Проценко. Йому одному з п’яти у світі підкорилась висота 2,40 м. А 2020 рік спортсмен закінчив з другим результатом світового топ-листа сезону зі стрибків у висоту (2,30 м).

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії
Суспільне Херсон

Андрій Проценко вже двічі брав участь в Олімпійських іграх. Найкращий результат він показав у Ріо-де-Жанейро в 2016 році, посівши VI місце.

За свою спортивну кар’єру спортсмен здобув срібло та бронзу на чемпіонаті Європи серед юніорів у 2007 та 2009 роках відповідно; бронзу на чемпіонаті Європи у 2010 році; срібло на Всесвітній універсіаді у 2013 році; бронзу на чемпіонаті світу, срібло на командному чемпіонаті Європи та золото на чемпіонаті Європи у 2014 році; бронзу на чемпіонаті Європи у приміщенні та золото на ІІ Європейських іграх у 2019 році.

У 2006 році Андрію Проценку присвоєно звання "Майстер спорту України", у 2008 році – "Майстер спорту України міжнародного класу", у 2014 році – "Заслужений майстер спорту України".

Тренер: Зуєв Геннадій Володимирович – Заслужений тренер України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України.

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії
Джерело: сайт Херсонської обласної ради

У метанні молота виступить херсонська спортсменка Ірина Новожилова. Вона виконала норматив та здобула ліцензію, метнувши молот на 72,61 м. Для Ірини це четверта Олімпіада в її спортивній кар’єрі.

Найвищі спортивні досягнення: ІV місце на Кубку Європи (2007 рік); ІІ місце на Кубку Європи, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор в Пекіні (2008 рік); ІV місце на чемпіонаті Європи, учасниця ХХХ літніх Олімпійських ігор в Лондоні (2012 рік); двічі займала V місце на чемпіонаті Європи (2013 та 2015 роки); VІ місце на чемпіонаті Європи (2014 рік).

У 2005 році Ірині Новожиловій присвоєно звання "Майстер спорту України", у 2006 році – "Майстер спорту України міжнародного класу".

Тренер: Піскунов Владислав Юрійович – майстер спорту України міжнародного класу.

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії
Джерело: сайт Херсонської обласної ради

Багаторазова чемпіонка та призерка України, всеукраїнських та міжнародних змагань Анастасія Павлова виступить у стрільбі з лука.

У 2016 році вона вже брала участь в Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро. Ліцензію на Олімпіаду-2021 в Токіо здобула на чемпіонаті світу в 2018 році, посівши 5 місце.

Найвищі спортивні досягнення:

2010 рік: ІІІ місце на кубку Європи, ІІ місце на чемпіонаті Європи серед юнаків.

2011 рік: І місце на чемпіонаті Європи у приміщенні серед юніорок, дві срібні нагороди на кубках Європи серед юнаків, ІІ місце на чемпіонаті світу серед кадетів.

2012 рік: І, ІІ, ІІІ місце на чемпіонаті Європи серед кадетів. Рекорд України серед кадетів.

2013 році: І місце на чемпіонаті світу серед юніорів, І місце на чемпіонаті Європи серед юніорів, ІІ місце особисто, ІІ та ІІІ на Гран Прі Європи серед дорослих, ІІ та ІІІ місце на кубках світу серед дорослих. Рекорди України у вправі М-1 на чемпіонаті Європи серед юніорів (на 60 метрів), та чемпіонаті світу серед юніорів (на 30 метрів).

2014 рік: ІІІ місце особисто, та І місце на чемпіонаті світу у приміщенні серед дорослих, ІІ місце особисто та І та ІІІ місце на чемпіонаті світу у приміщенні серед юніорів.

2015 рік: ІІІ місце на I Європейських Іграх, ІІ місце на Передолімпійському тижні в Бразилії.

2016 рік: І місце Гран-При Європи, І та ІІІ місце на чемпіонаті Європи.

2017 рік: ІІІ місце на чемпіонаті Європи. Дві срібні нагороди на Гран При Європи.

2018 рік: ІІ місце на чемпіонаті світу в приміщенні, ІІІ місце на Гран При Європи, ІІІ місце на чемпіонаті Європи в приміщенні. Рекорд світу у складі змішаної команди.

Почесні звання: майстер спорту України зі стрільби з лука (2008), майстер спорту України Міжнародного класу зі стрільби з лука (2011), Заслужений майстер спорту України (2016)

Тренер: Павлов Владислав Олексійович – Заслужений тренер України, майстер спорту СРСР міжнародного класу. Павлова Надія Валеріївна- майстер спорту СРСР.

Херсонські спортсмени вибороли чотири олімпійські ліцензії
Джерело: сайт Херсонської обласної ради

Багаторазовий чемпіон і призер чемпіонатів України, майстер спорту України з легкої атлетики (метання молоту) Гліб Піскунов.

6 лютого 2021 року здобув перше місце на відкритому чемпіонаті Молдови з метань та виконав олімпійський норматив та норматив майстра спорту України міжнародного класу.

Найвищі спортивні досягнення:

2014 рік: І місце на юнацьких Олімпійських іграх;

2015 рік: І місце на чемпіонаті світу серед юнаків;

2016 рік: ІІ місце на чемпіонаті світу серед юніорів;

2017: І місце чемпіонат Європи серед юніорів

Тренер: Піскунов Едуард Юрійович – Заслужений  тренер України.

Також кандидатами для участі в ХХХІІ Олімпійських іграх серед вихованців ХШВСМ є: Микола Просторов (стрибки на батуті), Дар’я Тихова (стрільба кульова), Олександр Сиромятников (веслування на байдарках і каное), Максим Василенко (спортивна гімнастика), Дудченко Катерина, Наталія Михайлова, Дмитро Міхай, Артем Верестюк, Дмитро Гула, Максим Боклаженко, Владислав Богоявленський (веслування академічне), Алла Белінська та Тетяна Ріжко (боротьба вільна).

Що відомо

  • ХХХІІ літні Олімпійські ігри відбудуться з 23 липня по 8 серпня 2021 року в місті Токіо (Японія);
  • Українські спортсмени вже здобули 90 олімпійських ліцензій.
На початок