Засновник Twitter виставив на аукціон свій перший твіт. Що за нього пропонують

Засновник Twitter виставив на аукціон свій перший твіт. Що за нього пропонують

Засновник Twitter виставив на аукціон свій перший твіт. Що за нього пропонують
. Фото: pixabay

Засновник та глава Twitter Джек Дорсі виставив на онлайн-аукціон Valuables свій перший твіт як NFT-токен. За публікацію готові заплатити до 2 мільйонів доларів.

Посилання на лот він опублікував у своєму Twitter.

Перший допис Дорсі зробив 21 березня 2006 року. Публікація з текстом "just setting up my twttr" ("просто налаштовую свій твіттер" - ред.) всі ці роки була загальнодоступною.

Як свідчать дані платформи, станом вечір 6 березня найбільша ставка становить 2 мільйони доларів. Цю пропозицію зробив засновник компанії Tron Foundation Джастін Сан. До нього найвищу суму запропонував засновник компанії Bridge Oracle Хакан Еставі — 1,5 мільйони доларів.

Згідно з поясненням онлайн-платформи, переможець аукціону отримає цифровий сертифікат, підписаний і завірений його автором. Надалі покупець зможе перепродати сертифікат на Valuables або зберігати його "в своїй приватній колекції". Як пояснює видання The Verge, NFT-токен — це унікальний цифровий сертифікат, який дає ексклюзивні права на фото, відео, аудіо, твіти тощо. Зазначається, що окрім твіту, переможець аукціону отримає автограф Дарсі. Сама ж публікація й надалі залишиться загальнодоступною.

Що відомо

  • Twitter почав маркувати повідомлення з фейками про вакцини проти COVID-19.
  • Соціальна мережа Twitter запровадила функцію платної підписки Super Followers.
  • Компанія Twitter заблокувала 373 облікові записи, пов'язані з Іраном, Росією та Вірменією через порушення політики соцмережі.
  • У 2020 році Twitter заблокував 1589 акаунтів з Ірану, Таїланду, Саудівської Аравії і Куби за порушення політики компанії з маніпулювання платформою.
  • Раніше у Twitter повідомили, що почнуть ставити позначки фейкам і видаляти їх.
На початок