Уряд Італії посилив карантин в окремих регіонах

Уряд Італії посилив карантин в окремих регіонах

Уряд Італії посилив карантин в окремих регіонах
. АР

Уряд Італії посилив обмежувальні заходи в п'яти регіонах країни через зростання кількості хворих на коронавірус. При цьому острів Сардинія планують включити у безпечну "білу" зону.

Про це свідчить розпорядження, яке підписав міністр охорони здоров'я Італії Роберто Сперанса, передає Ansa.

Згідно з цим документом, південні регіони Базиліката та Молізе оголошені "червоною" зоною. З 1 березня там закриють бари, ресторани та майже всі заклади, окрім продуктових магазинів. Також у зазначених регіонах діятимуть обмеження на пересування людей між містами.

Для Ломбардія, П'ємонту та Марке рівень небезпеки підвищили до "помаранчевого". Водночас очікується, що острів Сардинія включать у безпечну "білу" зону, що передбачає послаблення карантинних обмежень. Зазначається, що 6 березня уряд має ухвалити нові карантинні правила, які діятимуть протягом місяця.

Загалом з початку пандемії станом на 27 лютого в Італії на COVID-19 захворіли 2,8 мільйона людей, померли 97 тисяч осіб.

Що відомо

  • Карантин в Італії запровадили 9 березня 2020 року і з того часу продовжували. Школи, університети та всі підприємства, робота яких не є життєво необхідною, були зачинені. Працювати могли лише супермаркети, банки, аптеки й поштові відділення.
  • У січні влада Італії відклала на кілька тижнів відкриття гірськолижних курортів, оскільки не всі з них встигли адаптуватися до карантинних правил.
  • Мешканцям італійського муніципалітету Оніфері на острові Сардинія офіційно заборонили хворіти, просити ліки та інфікуватися COVID-19. Усе через те, що внаслідок пандемії там не залишилося лікарів.
  • В Італії є місця, де з початку пандемії не було зафіксовано жодного захворювання на коронавірус.
На початок