НКРЕКП призначило позапланову перевірку «Чернігівгаз Збуту»

НКРЕКП призначило позапланову перевірку «Чернігівгаз Збуту»

НКРЕКП призначило позапланову перевірку «Чернігівгаз Збуту»
. Фото: dilovyi.info

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, призначила позапланову перевірку підприємства «Чернігівгаз Збут». Підставою стало звернення Батуринської міськради через підвищення ціни на газ для непобутових споживачів.

Школи, дитячі садки та лікарні у Батурині можуть залишитись без опалення, каже перший заступник Батуринського міського голови Олександр Козловський. За його словами, «Чернігівгаз Збут» необґрунтовано підняв ціну на газ на третину. За результатами тендеру, кубометр мав коштувати 4 гривні 91 копійку, з лютого Батурин мусить платити по 7,17.

За словами Олександра Козловського, згідно з законодавством, про перегляд тарифу «Чернігівгаз Збут» мав повідомити за 30 днів. Цього вони не зробили. Станом на 26 лютого постачальник газу надіслав 6 додаткових угод. Відмовитись від підписання цих угод міська рада не може, каже Олександр Козловський, бо частина установ залишиться без опалення. Батуринська громада звернулась до НКРЕКП. На комісії, що здійснює контроль та регулювання цін на комунальні послуги, яка відбулася сьогодні у прямому ефірі на сайті відомства, прийняли рішення призначити позапланову перевірку чернігівській компанії.

У «Чернігівгаз Збуті» Суспільному повідомили, що зможуть прокоментувати ситуацію лише після проведення перевірки. За словами Олександра Козловського, батуринська громада звертатиметься до депутатів Верховної ради, щоб внести зміни у чинне законодавство про публічні закупівлі, щоб такі підняття ціни на газ стали незаконними. Адже витрати на енергоносії громади закладають у бюджет.

Читайте також:

У селі Петрівка люди отримали платіжки з боргом за газ, за який сплатили через Укрпошту

На початок