Шістьох поліцейських притягли до відповідальності після пожежі у пансіонаті в Харкові — Чернишов

Шістьох поліцейських притягли до відповідальності після пожежі у пансіонаті в Харкові — Чернишов

Уточнено
Шістьох поліцейських притягли до відповідальності після пожежі у пансіонаті в Харкові — Чернишов
. Суспільне Харків

Правоохоронці провели службове розслідування щодо працівників поліції, які отримували виклики у пансіонат "Золотий час", який вигорів у січні.

Як повідомив Міністр розвитку громад та територій — голова урядової комісії з розслідування ситуації Олексій Чернишов, службове розслідування завершили 15 лютого.

"За місцем відсутності реагування на звернення громадян щодо діяльності закладу, де сталася трагедія, покарано трьох працівників Холодногірського відділу поліції та трьох дільничих інспекторів", — повідомив Чернишов.

Як саме покарали поліцейських, міністр не повідомив. Речниця поліції Харківщини Оксана Калмикова сказала Суспільному, що цією інформацією не володіє.

Матеріали розслідування "у зв'язку з можливим невиконанням службовими особами своїх обов'язків" направлять до Державного бюро розслідувань, сказав Чернишов. За результатами роботи урядова комісія склала пропозиції до харківських посадовців та напрацювати законодавчі зміни.

Уряд доповів про остаточну причину смертельної харківської пожежі у пансіонаті "Золотий час"

Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг рекомендували "вдосконалити процедури приєднання (технічного доступу) до газових та електричних мереж".

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав, що уряд чекатиме на результати відкритих кримінальних проваджень.

Що відомо

  • Пожежа у пансіонаті для літніх людей "Золотий час" спалахнула 21 січня, на згарищі знайшли 15 загиблих. Харківська обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки. ДБР розслідує можливу недбалість рятувальників через пожежу у Харкові.
  • Причиною пожежі у пансіонаті "Золотий час" стало грубе порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, повідомила урядова комісія.
  • 13 загиблих внаслідок пожежі у харківському пансіонаті поховали у період з 15 по 22 лютого. Не ідентифікували одну з жертв, шукають родичів.

На початок